2013. május 29., szerda

Húsos-rizses-rakott tál

Egypár évvel ezelőtt ezt a fajta ételt Tóth Gabi készítette el a Hal a tortán című műsorban . Akkor mindjár  elkészítettem . Azóta a recept csak lapult a receptesfüzetemben . ma reggel belelapoztam és megakadt rajta a szemem és mindjárt megvolt , hogy mi lessz a mai ebéd ....

Hozzávalók:

1 kg hús /lehet disznó karaj , comb de akár csibemellből is el lehet készíteni/ , 1/2 kg tejföl , 40-40g erős és csemege piros arany , 300g hagyma-megtisztítva , 4 zacskó rizs , 1 csokor petrezselyem zöldje , 200g eidami sajt , só , bors

A tejfölt a piros arannyal kikeverjük egy tálba . A hagymát kockára vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk . A rizst a hagyományos módon megfőzzük , egy tálban összekeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldjével . A húsból szeleteket vágunk sózzuk , borsozzuk , és olajjal kikent tepsibe vagy akár jénai tálba is rakhatjuk , erre öntjük a tejfölt , elosztjuk a pirított hagymát , és a hagymára óvatossan rákanalazzuk a petrezselymes rizst . Ráreszeljük a sajtot , és 200 fokra előmelegített sütőbe 1 1/2- 2 órát sütjük aloballal letakarva . Az utolsó 20 percben leveszzük az alobalt és megpirítjuk a sajtot az étel tetején .
Jó étvágyat.....