2017. március 12., vasárnap

Kókuszhercegnő

    Finom kókuszos süti ......


Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g liszt,150 g vaj,1-2 evőkanál tejföl,1 evőkanál kakaó,100 g cukor,1/2 tasak sütőpor.

Hozzávalók a kókuszos krémhez:

  • 6 tojás fehérje,10 kanál cukor,200 g kókuszreszelék.

Hozzávalók a vanília krémhez:

  • 6 tojássárgája,200 g cukor,3 evőkanál liszt,1 tasak vaníliás pudingpor,300 ml tej,250 g vaj,                 1 teáskanál vanília aroma

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé ,kókuszreszelék

Elkészítése:

A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.
Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170 – 175 fokos előmelegített sütőben 15 – 20 percig sütjük.
Vanília krém: az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg sűrű lesz. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött főtt krémhez kanalazzuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát. A kihűlt süteményre kenjük.
A csokoládét felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük. Tetszés szerint megszórhatjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük 2 órára, majd szeleteljük.

Recept : https://ketkes.com/kokuszhercegno-a-vilag-legfinomabb-sutemenye-amit-30-perc-alatt-elkeszithetsz/  alapján készült, köszönöm

                                                   Jó étvágyat