2013. július 23., kedd

Borsós- csirkés quiche /kiss/

Megmaradt egy kis sült  csirkemell , gondoltam csinálok belőle csirkés tésztasalátát , mikor ezt az ötletemet elmodtam a férjemnek ,hát nem volt elragadtattva az ötletemtől , így újabb után kellet néznem . Második gondolatom pite volt , de ez valahogy nem jött össze , így a neten böngészve előugrott egy quiche recept  , én csak a tésztát csináltam a recept szerint  http://m.receptvarazs.hu/receptek/recept/quiche_lorraine a többi meg csak úgy jött magától ....

Hozzávalók a tésztához :

250g liszt , 120g vaj , csapott kiskanál só , 1db tojássárgája , szárazbab a vakosütéshez

Hozzávalók a tetejére :

500g csirkemell / lehet maradék grilcsirkemell/ , 200g cukorborsó , 1 nagyobb fej vöröshagyma , 250g tejföl , 250 ml tejszín , 2 tojás , 1 ek keményítő  , bacon , kari , só

A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük .
A sütőforma alját kivajazzuk . A sütőt 180 fokra előmelegítjük . A tésztát vékonyra nyújtjuk és kibéleljük vele a formánkat úgy hogy 5 cm pereme-széle  legyen . A tésztát villával megszurkáljuk , sütőpapírral letakarjuk , szárazbabot szórunk rá és12 percig elősütjük A szárazbabot és a papírt eltávolítjuk és még 40-45 percig sütjük . Kiveszzük a sütőből és egy kicsit hagyjuk kihűlni .
Addig amíg sül a tészta megcsináljuk a tölteléket , ha nincs maradék sült csirkemellünk , akkor a nyerset felkozkázzuk , és kevés olajon sóval és borssal készre pirítjuk . A tejfölt , a tejszínt és a tojás egy tálban jól kikeverjük beleöntjük a borsót is .  A tésztára rárakjuk a csibemellet és a felszeletelt vöröshagymát , nyakonöntjük a tejfölös masszával és a tetejére rakjuk a bacont , 25-30 percig sütjük . Ha kisűlt 5 percig várunk vele és még melegen tálaljuk .

        Jó étvágyat