2013. június 30., vasárnap

Baba torta keresztelőre

Ez a 100. bejegyzésem így is úgy is ünnepi . Szeretném megköszönni elősször is legjobb barátnőmnek , hogy támogatott és segített beindítani ezt a blogot KÖSZÖNÖM BOROS ANNA -- http://bakeann.blogspot.sk/ blog írója , szeretném megköszönni követőimnek és mindazoknak a személyeknek akik néha ránéznek a blogomra.
 A tortát Keresztlányom Csenge keresztelőjére készítettem . Elősször ezt a tortát valaki megosztotta egy csoportba , már akkor belészerettem , és tudtam , hogy lessz rá alkalom hogy elkészítsem .

A receptek már előre kipróbáltak , így csak a linkeket teszem ide .

A gömbölyű alap torta az ,, RED VELVET"--- Vörös bársony- mascrpone krémmel és K2 masszával bevonva , ezt a tortát apák napjára készítettem el próba ként , de most 21cm gömbölyű formában  sütöttem ki http://ajakonyhaja.blogspot.sk/2013/06/voros-barsony-torta-apak-napjara.html . A ,, baba popsija" baracklekvárral megkent piskota tekercs , ebbe is úgyanazt a krémet /mascarpone tejszínhabbal/ tettem . Ezt is K2 masszával vontam be .

Hozzávalók a piskótatekercshez :

6 tojás , 6ek. liszt , 6 ek. porcukor , 1 cs. sütőpor , 6-6 ek olaj és víz , barack lekvár

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük , hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport , és jól összekeverjük . A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatossan összekeverjük a másik masszánkal , sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük , tűpróbáig . Ha kisűlt egy benedvesített törülgetőruhára tesszük  , lehúzzuk róla a sütőpapírt és  feltekerjük , így hadjuk kihűlni . Ha kihűlt akkor megkenjük a baracklekvárral és felszeljük . Egy kisseb tálat kibélelük fóliával ebbe helyezzük a pikóta tekercseket és megtöltjük a krémmel . legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük lekenjük  250g vaj és 250g porcukor keverékével és csak ezután vonjuk be a masszánkkal .
Ezután bevonjuk a gömbölyű vörös bársony tortánkat is , de előtte lekenjük a maradék vajas masszánkkal .
Ezután csak a tortá szépítgetése marad hátra


                                                      ÉS A VÉGEREDEMÉNY .....

Jó munkát ..... ja és még készítettem egy kis CUP CAKES- okat is , recept majd lessz , mert levandulás a muffin alap...