2016. szeptember 18., vasárnap

Puncsos szelet

Finoooooommmmm

Hozzávalók :

Piskóta lap: 2x 6 tojásból : 6 tojás, 12 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 6g sütőpot, 2 ek víz
Az egyik lesz az alsó lap, másik a teteje

Piskóta lap: 10 tojásból: 10 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt , 6g sütőpor, pár csepp piros ételfestéket, hogy színes legyen
Sütőpapírral kibélelt tepsibe sütöm.

 A 10 tojásos piskóta tésztát szét tépkedem egy tálba, 3dl piros szörpöt/lesná zmes, erdei gyümölcs/, 3dl kávé, 3dl baracklekvár, 1dl rum, kis rum aroma, jól nyomkodjuk össze , jó lucskos legyen. 

Az alsó lapot beleteszem egy magassabb pereméjű tepsibe, tetejét megkenem barack lekvárral s rárakom a tölteléket, szépen eligazítom, A töltelék tetejét is megkenjük lekvárral erre tesszük a felső lapot. Nehezéket teszek rá hogy jól összenyomodjon ,

Puncs máz: 40 dkg porcukor, 6-7 EK forró víz, 2 EK olvasztott zsíros margarin, pici piros ételfestét és egy kis puncs aróma. Jól kikeverem , a mázat rásimítom a süti tetejére, és még legalább 2 órát hűtűbe pihentetem.

                                  
                                          Jó étvágyat