2013. augusztus 9., péntek

Levendulás cupcakes

Ezt a cupcakes-t még keresztelőre készítetttem el , csak még nem volt időm megírni hozzá a receptet ... De mivel ilyen melegek vannak így bent a hűs szobában előszedtem a képeket és nekiáltam blogolni ...

Hozzávalók 12 db- hoz:

100g puha vaj , 100g sima liszt , 100g porcukor , 1 kk. sütőpor , 2 tojás , 100ml tej , 2ek levendula szörp

Hozzávaló a krémhez :

250g mascarpone , 100ml tejszín , 3ek porcukor  , 1 citrom reszelt héja és a leve

A puha vajat a cukorral és a tojással simára keverjük  , majd hozzáadjuk a sütűporral elkevert lisztet és a tejet , és simára keverjük . Kanalazzuk bele a papírkosarakkal kibélelt muffinsütőbe és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük .
Amíg sülnek a muffinok a tejszínhabot kemény habbá verjük  , egy másik tálban a mascarpone-t és a cukrot simára keverjük a citromhéjjal és a levével eggyüt  , majd óvatossan hozzákeverjük a tejszínhabhoz és jól összekeverjük . Ezzel díszítjük a kihűlt muffinokat ...

                                    Jó sütögetést .....


A levendula szörpöt egy kedves barátnőmtől Annától kaptam a http://bakeann.blogspot.sk blog szerzőjétől aki saját kezűleg készítette el . Íme a recept :
Hozzávalók :
1,5l víz , 800g cukor , 50g levendula , 2 citrom leve
A cukorból és a vízből főzzünk szirupot , mikor kihűlt tegyük bele a megmosott levendula-virágokat és a felkarikázott citromot . Hagyjuk 1 éjszakán át érlelődni , másnap  szűrjük le  és főzzük fel rottyanásig , ezután töltsük üvegekbe és tegyük száraz dunctba .