2013. augusztus 29., csütörtök

Egészben sült vaddisznócomb ,, legyező burgonyával "

Rakodtam a fagyasztóban és rátaláltam erre a ,, kincsre " . Nem mindenki szereti a vad húst  , de mi igen  . Sokféle képpen készítettem már de még egészben sosem sütöttem meg  , de nagyon finom volt .

Hozzávalók :

800-1000g vaddisznócomb , 200g sárgarépa , 150 g petrezselyem gyökér , 4 nagy fej hagyma , babérlevél , borokabogyó , só , vörös bor

A húst egy mélyebb tepsibe tesszük és megsózzuk . A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk , a hagymát pedig felkarikázzuk a hús mellé rakjuk a tepsibe , mellé rakjuk a fűszereket is , felöntjük 3 dl vörös borral . Letakarjuk alufóliával és legalább 2,5- 3 órán átt 200 fokon pároljuk . Néha ránézünk  , ha nagyon elfőné a levét felöntjük egy kis borral . Ha a hús megpuhult , kivesszük a tepsiből a zöldségeket átöntjük egy lábasba és felforraljuk , egy kicsit összenyomkáljuk , hogy ne legyenek nagyobb zöldség darabok a ,, mártásba " .

1 kg egyforma nagyságú burgonya

A burgonyát megpucoljuk , egészbe hagyjuk és a lehető legvékonyabb gerezdekre vágjuk . De ne vágjuk végig !!!!!!!!!! Sütőpapíral kibélelt tepsire rakjuk egymás mellé sózzuk és egy kicsit meglocsoljuk olajjal . Előmelegített sütőbe szép aranybarnára sütjük .

Tálaláskor tehetünk a mártásunkra 1 evőkanál áfonya befőttet , de el is hagyható .....

                                         Jó étvágyat ......