2013. november 12., kedd

Sajtos sonkás virágok

Nagyon jó ötlet tízóraira . Recept az Erdélyi Konyha szeptemberi számából van ott párizsis virágok a neve , de én szokás szerint ezt is feltuningoltam .

Hozzávalók :

500g sima liszt , 3dl tej , 0,5 dl olaj , 1 egész tojás , 1 tk só , 1ek cukor , 20g élesztő

A töltelékhez :

400g sonkás szalámi , 200g eidam sajt , kecsap

A tetjére :

1 tojás , 1 ek tej , 1 ek mák

A cukrot és az élesztőt beletesszük a langyos tejbe és felfuttatjuk . A lisztet egy tálba szitáljuk , hozzáadjuk a felvert tojást , a sót és a felfuttatott  élesztőt , megdagasztjuk , majd a végén beledolgozzuk az olajat is . Letakarva a duplájára kelesztjük . A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és a szalámi szeletekkel megyeggyező köröket szagattunk ki belőle . Lekenjük a kecsappal ráteszünk egy szelet szalámit  , egy szelet sajtot és még egy szelet szalámit és betakarjuk egy másik szelet tésztával , majd 8 részen bevágjuk , nem egészen a közepéig . Két-két fülecskét egymással ellentétes irányba csavarunk . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk , és legalább 20 percig kelesztjük , Tetejét lekenjük a tejjel felvert tojással , közepét megszórjuk kevés mákkal . 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt megsütjük .

                                                Jó étvágyat