2013. április 9., kedd

Azuval töltött krumplis palacsinta

Sokat gondolkodtam megint , hogy mit főzzek vasárnapi ebédre . A fiúknak sem volt semmi jó ötletük ezért azt mondták hogy rám hagyják , hogy mit főzök . Már nagyon régen csináltam és én szeretem is , így ,,összevágtam" ...

Hozzávalók az Azuhoz :

1kg disznó-comb vagy lapocka , 1 nagy fej hagyma , olaj , 1evőkanál pirospaprika , kecsap , só , bors , víz

Amíg a húst felcsíkozzuk , addig a hagymát az olajon üvegsre pirítjuk , hozzákeverjük a felcsíkozot húst és fehéredésig pirítjuk ,  ekkor rátesszük a pirospaprikát megkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje , megízesítjük és pároljuk , ha közben elfő a víz , mindíg öntjük fel . Ha a hús már majdnem puha ízlés szerint teszünk bele kecsapot , ha kell még megízesítjük és készre főzzük .

Hozzávalók a Krumplis palacsintához :

1 kg megtisztított krumpli , 2 tojás , só , vegeta , 1 cs. majoranna , bors , liszt szükség szerint , olaj

A krumplit lereszeljük egy tálba , beleütjük a tojásokat ízesítjük és annyi lisztett keverünk hozzá , hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk . Serpenyőbe felhevítjük az olajat és 2-3 evőkanál masszát tegyünk a serpenyőbe símitsuk el , és sütjük barnára mindkét oldalát .

Az azuval töltjük meg a félbehajtott palacsintát és reszeljünk rá sajtott .
Jó étvágyat....