2014. február 17., hétfő

Őzgerincben sűlt csirkemell , krumplipürével

Egyszer már készítettem de nem tudom akkor miért nem tettem fel a receptet . Most nem mulasztottam el . Finom lakató és akár hidegen is fogyasztható jó kis salátával :D

Hozzávalók :

800g csibemell , 400g bacon , 200g sajt / lehet eidami , gounda vagy akár füstölt sajt is/ , 2 tojás , 4ek tejföl , 3 ek simaliszt , só , bors ízlés szerint , petrezselyemzöldje

A csibemellet felkockázzuk . A tejfölt , a tojást , a sajtot , apróra vágott petrezselyemzöldjét és a lisztet egy tálba jól  kikeverjük ,  ízesítjük és belekeverjük a csibemellet . Őzgerincfomát kirakjuk a baconnel úgyhogy kilógjon belőle , beleöntjük a masszát és a kilógó bacondarabokkal befedjük . 200 fokra előmelegített sütőbe kb 1óra alatt készre sütjük .

Hozzávalók a krumplipüréhez :

1 kg burgonya megpucolva , meleg tejszín - tej , vaj , só ,szerecsendió ,

A burgonyát puhára főzzük , leöntjük a főzővízet --- és félretesszük későbbi felhasználásra , akár kenyérsütéshez . Visszatesszük a tűzre feöntjük a meleg tejjel és a tejszínnel , hozzáadjuk a felkockázott vajat és jól áttörjük --- ízesítjük , én még kiszokom turmixolni  így még finomabb és könnyeb lessz . Tálalhatjuk .

                                             Jó étvágyat