2013. október 17., csütörtök

,,Szaftos " karaj túrbós hasselback burgonyával

Egyik kedvenc köretünk lett a hasselbach burgonya most egy kicsit felturbóztam ....

Hozzávalók :

700g karaj , 2 nagy fej vöröshagyma ,  só , bors , curry , 300ml főzőtejszín

Hozzávalók a hasselbach burgonyához :

1 kg egyforma nagyságú burgonya , só , bacon , füstölt sajt

A karajt felszeleteljük kicsit kikloffoljuk , a hagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk és rátesszük a husit . Ezt is fehéredésig pirítjuk . Sózzuk borsozzuk és készre főzzük .A legvégén felöntjük a főzőtejszínnel és ízesítjük a curry-vel , és még 5 percig főzzük .

A burgonyát bevagdossuk sózzuk és a résekbe tesszük a bacont és a sajtot , kiolajozott tepsire rakjuk és 200 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük  , és a ,, szaftos " karajjal tálaljuk .


                                               Jó étvágyat ......