Megint nem nagyon tudtam mit főzzek kedvem sem nagy volt , így valami gyorsra gondoltam . A csirkemáj adott volt de nem akartam megint a hagyományos hagymás májat csinálni . Erre megint átnéztem a Nők Lapja-konyhája és rábukkantam erre a receptre . Egy kicsit furcsáltam , de mivel a fiam szereti a mézes mustáros csirkét is , így gondoltam kipróbálom . És finom .....
Hozzávaló 4 személyre :
800g csirkemáj , 2 fej vöröshagyma , olaj , fél fej káposzta , 1 ek mustár , 2 ek méz , 2 szál sárgarépa , só , bors , majoranna , 2 dl tejföl
A májakat kettéválasztjuk , vagy nagyobb darabokra vágjuk . A hagymát megpucoljuk , félbevágjuk és szeleteljük , majd olajon megdinszteljük . Hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát , a mustárt , és kissé lepirítjuk . Belecsorgatjuk a mézet , majd hozzáadjuka megtisztított , vékony csíkokra vágott répát , a májat , majorranát , és eggyütt pirítjuk , míg a máj el nem veszti nyers színét , Sózzuk , végül belekeverjük a tejfölt . Alapossan összeforraljuk , szükség esetén adhatunk hozzá kevés vizet . Rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk .
Jó étvágyat ......
2013. június 15., szombat
2013. június 14., péntek
Áfonyás - citromos muffin
Nagyon hamar meleg lett , és én ilyenkor megveszek valami citromos- savanykás dolgokért . A fagyit nem szeretem , csak amit én csinálok , de idén még nem szántam rá magam de ami késik nem múlik . Úgy gondoltam ezzel a muffinnal megoldom a hétvégi édesség ,,problémát" ezért dupla adagot is sütötem , de amilyen gyorsasággal fogy....hát szerintem valamit azért még sütök vasárnap . Ezt a receptet Barbi Konyhája - blogján találtam http://barbikonyhaja.blogspot.sk/2012/03/citromos-voros-afonyas-muffin.html, egy kicsit a krémet áttalakítottam .
Hozzávalók a muffinhoz 12db :
250g liszt , 1/2 cs. sütőpor , csipet só , 150g porcukor , 90ml olaj , 150g citromos joghurt , 2 tojás , 1/2 citrom leve , 150g áfonya /én fele-fele arányban tettem friss és aszalt vörös áfonyát /
Hozzávalók a krémhez :
3dl tejszín , 250 g mascarpone , 3ek porcukor , 1/2 citrom leve , 1 citrom reszelt héja
A muffinformánkat béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőtt 180-200 fokra . Az olajat a joghurtal és a tojássokkal keverjük ki . Adjuk hozzá az átszitált sütőporos lisztet , sót , cukrot és a citrom levét és jól keverjük össze . Öntsük bele az áfonyát keverjük átt óvatossan , hogy ne törjük szét . Kanalazzuk bele a tésztát a fománkba és süssük 20-25 percig vagy tűpróbát végezzünk . A megsűlt muffinokat rakjuk rácsra hűlni .
A tejszínhabot verjük kemény habbá . A mascarponet keverjük ki a cukorral a citrom lével és a citrom reszelt héjával , majd óvatossan adagonként keverjük bele a tejszínhabot , vigyázzunk hogy össze ne törjük a habot .
Tálalás előtt kenjük meg a muffint a krémmel .
Jó étvágyat :D
Hozzávalók a muffinhoz 12db :
250g liszt , 1/2 cs. sütőpor , csipet só , 150g porcukor , 90ml olaj , 150g citromos joghurt , 2 tojás , 1/2 citrom leve , 150g áfonya /én fele-fele arányban tettem friss és aszalt vörös áfonyát /
Hozzávalók a krémhez :
3dl tejszín , 250 g mascarpone , 3ek porcukor , 1/2 citrom leve , 1 citrom reszelt héja
A muffinformánkat béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőtt 180-200 fokra . Az olajat a joghurtal és a tojássokkal keverjük ki . Adjuk hozzá az átszitált sütőporos lisztet , sót , cukrot és a citrom levét és jól keverjük össze . Öntsük bele az áfonyát keverjük átt óvatossan , hogy ne törjük szét . Kanalazzuk bele a tésztát a fománkba és süssük 20-25 percig vagy tűpróbát végezzünk . A megsűlt muffinokat rakjuk rácsra hűlni .
A tejszínhabot verjük kemény habbá . A mascarponet keverjük ki a cukorral a citrom lével és a citrom reszelt héjával , majd óvatossan adagonként keverjük bele a tejszínhabot , vigyázzunk hogy össze ne törjük a habot .
Tálalás előtt kenjük meg a muffint a krémmel .
Jó étvágyat :D
2013. június 11., kedd
Mini hot dog
Ez is a fiam bulijára készült . Szerintem mindegy gyerek szereti a hot dogot és pizzát . Most a mini hot dog receptjét hozom . Ez abból jó , hogy kézbe fogom aztán közben ide -oda mehetek . A receptet Leona Dániel - Konyhatündérek csoportjában osztotta meg , azért én tettem egy kicsit hozzá . És nem csak gyerekeknek ajánlom , jó kis vendégváró bor vagy sör mellé .
Hozzávalók 30 mini hot dog-hoz :
500g sima liszt , 3 dl tej , 1dl olaj , 1 kk. só , 1 kk. cukor , 20g élesztő ,
Feltét:
15 db. virsli , kecsap , eidami sajt
1 tojás a lekenéshez
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk , és legalább 30 percig kelni hagyjuk .
Addig a virsliket megpucoljuk és félbe vágjuk így lessz belőle 30 db . A sajtot lereszeljük .
A tésztát kinyújtjuk lekenjük kecsappal , felkockázzuk , rátekerjük a tésztát a virslire . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk , lekenjük a felvert tojással és reszelt sajtal megszórjuk . 200 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük .
Jó étvágyat .....
Hozzávalók 30 mini hot dog-hoz :
500g sima liszt , 3 dl tej , 1dl olaj , 1 kk. só , 1 kk. cukor , 20g élesztő ,
Feltét:
15 db. virsli , kecsap , eidami sajt
1 tojás a lekenéshez
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk , és legalább 30 percig kelni hagyjuk .
Addig a virsliket megpucoljuk és félbe vágjuk így lessz belőle 30 db . A sajtot lereszeljük .
A tésztát kinyújtjuk lekenjük kecsappal , felkockázzuk , rátekerjük a tésztát a virslire . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk , lekenjük a felvert tojással és reszelt sajtal megszórjuk . 200 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük .
Jó étvágyat .....
Fanta szelet
Ez is olyan fajta süti ami , egyszerű és mutatós .
Hozzávalók a piskótához :
7 tojás , 7 ek. porcukor , 6 ek. liszt , 2 ek. kakaó , 1 cs. sütőpor ,
Hozzávalók a túrókrémhez :
500g túró , 200g porcukor , 200g vaj , 2cs vaníliás cukor , 1 citrom reszelt héja
Hozzávalók a Fanta tetőhöz :
7dl Fanta vagy narancslé , 2 cs. vaníliás puding , cukor szükség szerint , 1 ek. citromlé
A piskótához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük , hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet . A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a lisztes masszánkhoz . Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük , 20-25 percig sütjük . Amíg hűl a túrót a vajjal a cukrokkal és a citrom héjával jól összekeverjük . A kihűlt piskótára kenjük a túrós masszát . 2dl Fantát összekeverjük a vaníliás pudinggal és a citrom lével , addig a maradék üdítőt felforraljuk , ha már forr hozzáöntjük a pudigos rész és sűrű pudingot főzünk belőle . Ezt a pudingot óvatossan ráöntjük a túrós masszára és egyenletesre símítjuk . Ha a puding kihűlt legalább 2-3 órára hűtűbe tesszük .
Jó étvágyat .........
Hozzávalók a piskótához :
7 tojás , 7 ek. porcukor , 6 ek. liszt , 2 ek. kakaó , 1 cs. sütőpor ,
Hozzávalók a túrókrémhez :
500g túró , 200g porcukor , 200g vaj , 2cs vaníliás cukor , 1 citrom reszelt héja
Hozzávalók a Fanta tetőhöz :
7dl Fanta vagy narancslé , 2 cs. vaníliás puding , cukor szükség szerint , 1 ek. citromlé
A piskótához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük , hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet . A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a lisztes masszánkhoz . Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük , 20-25 percig sütjük . Amíg hűl a túrót a vajjal a cukrokkal és a citrom héjával jól összekeverjük . A kihűlt piskótára kenjük a túrós masszát . 2dl Fantát összekeverjük a vaníliás pudinggal és a citrom lével , addig a maradék üdítőt felforraljuk , ha már forr hozzáöntjük a pudigos rész és sűrű pudingot főzünk belőle . Ezt a pudingot óvatossan ráöntjük a túrós masszára és egyenletesre símítjuk . Ha a puding kihűlt legalább 2-3 órára hűtűbe tesszük .
Jó étvágyat .........
2013. június 9., vasárnap
Minecraft torta --- szülinapra
Kisfiam még mindíg a szülinapját ünneplte szombaton is . De most barátaival , így anya csak arra kellet , hogy KAJA-PIA legyen , és időre . Mivel nagy mánia nála ez a játék , így nem volt kérdés , hogy milyen témájú lessz a torta . Mikor megláttam azt a sok kockát --- rosszul lettem , hogy fogom én ezt megoldani???? -- de úgy láttam sikerült , a külsejét , nem osztályozták a gyerekek , de amilyen gyorsasággal fogyott , azok szerint , JÓ volt .
Hozzávalók :
3x 5 tojásos piskóta - 1 piskótára : 5tojás , 5 ek .liszt , 5 ek. porcukor , sütőpor , 3ek. olaj , 3ek. víz
Krém :
4 ek. sima liszt , 5 ek. kakaópor , 1tk. nescafé , 6dl tej , 200g porcukor , 250g vaj ,
Burkolóanyag :
K2 vagy marcipán , ételfestékek
250g vaj , 200g porcukor- a burkolóanyag alá
A piskótához a tojássárgáját a cukorral a vízzel és az olajjal fehéredésig keverjük . Hozzáadjuk a sűtőporral elkevert lisztet és jól összekeverjük . A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatossan összekeverjük a lisztes masszával . Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük , 200 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük , vagy tűpróbáig . Így sütjük meg a másik 2 lapot is Hagyjuk kihűlni . Kocka formájúra vágjuk , 3 egész kocka , és a 4 dik pedig a levágott végek .
A krémhez a lisztett 2dl tejjel , 2ek. kakaóval és a nescaféval jól kikeverjük , addig a maradék tejet felforraljuk , majd óvatossan belekeverjük a lisztes masszát , és állandó kevergetés mellet sűrűre főzzük . Időnként megkeverve teljesen kihűtjük . Addig a vajat a cukorral és a kakaóval jól kikeverjük , majd a kihűlt lisztes masszánkal összekeverjük .
A K2 masszánkat színezzük : barna- kakaó , a többi pedig ételfesték egy kis rummal elkeverve , hogy a színel jobban kioldódjanak .
A vajat a cukorral habosra keverjük .
A torta összerállítása : a piskóta lapokat megkenjük a kakaós krémmel , és legalább3 órára hűtőbe tesszük , én tettem rá nehezéket , hogy egyenes legyen a teteje . Ha jól kihűlt a tortánk , akkor még ha kell megformázzuk , hogy egyenesek legyen az oldalai. Ezután lekenjük a vajas krémmel az oldalát és a tetejét is , erre ragasztjuk , a kockára vágott burkolómasszánkat .
Ismét hütőbe tesszük tálalásig ....
És ami maradt a tortából.....
Hozzávalók :
3x 5 tojásos piskóta - 1 piskótára : 5tojás , 5 ek .liszt , 5 ek. porcukor , sütőpor , 3ek. olaj , 3ek. víz
Krém :
4 ek. sima liszt , 5 ek. kakaópor , 1tk. nescafé , 6dl tej , 200g porcukor , 250g vaj ,
Burkolóanyag :
K2 vagy marcipán , ételfestékek
250g vaj , 200g porcukor- a burkolóanyag alá
A piskótához a tojássárgáját a cukorral a vízzel és az olajjal fehéredésig keverjük . Hozzáadjuk a sűtőporral elkevert lisztet és jól összekeverjük . A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatossan összekeverjük a lisztes masszával . Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük , 200 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük , vagy tűpróbáig . Így sütjük meg a másik 2 lapot is Hagyjuk kihűlni . Kocka formájúra vágjuk , 3 egész kocka , és a 4 dik pedig a levágott végek .
A krémhez a lisztett 2dl tejjel , 2ek. kakaóval és a nescaféval jól kikeverjük , addig a maradék tejet felforraljuk , majd óvatossan belekeverjük a lisztes masszát , és állandó kevergetés mellet sűrűre főzzük . Időnként megkeverve teljesen kihűtjük . Addig a vajat a cukorral és a kakaóval jól kikeverjük , majd a kihűlt lisztes masszánkal összekeverjük .
A K2 masszánkat színezzük : barna- kakaó , a többi pedig ételfesték egy kis rummal elkeverve , hogy a színel jobban kioldódjanak .
A vajat a cukorral habosra keverjük .
A torta összerállítása : a piskóta lapokat megkenjük a kakaós krémmel , és legalább3 órára hűtőbe tesszük , én tettem rá nehezéket , hogy egyenes legyen a teteje . Ha jól kihűlt a tortánk , akkor még ha kell megformázzuk , hogy egyenesek legyen az oldalai. Ezután lekenjük a vajas krémmel az oldalát és a tetejét is , erre ragasztjuk , a kockára vágott burkolómasszánkat .
Ismét hütőbe tesszük tálalásig ....
És ami maradt a tortából.....
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)