2013. június 9., vasárnap

Minecraft torta --- szülinapra

Kisfiam még mindíg a szülinapját ünneplte szombaton is . De most barátaival , így anya csak arra kellet , hogy KAJA-PIA legyen , és időre . Mivel nagy mánia nála ez a játék , így nem volt kérdés , hogy milyen témájú lessz a torta . Mikor megláttam azt a sok kockát --- rosszul lettem , hogy fogom én ezt megoldani???? -- de úgy láttam sikerült , a külsejét  , nem osztályozták a gyerekek , de amilyen gyorsasággal fogyott , azok szerint  , JÓ volt .


Hozzávalók :
3x 5 tojásos piskóta - 1 piskótára :  5tojás , 5 ek .liszt , 5 ek. porcukor , sütőpor , 3ek. olaj , 3ek. víz

Krém :
4 ek. sima liszt , 5 ek. kakaópor , 1tk. nescafé , 6dl tej , 200g porcukor , 250g vaj ,

Burkolóanyag :
K2 vagy marcipán , ételfestékek

250g vaj , 200g porcukor- a burkolóanyag alá

A piskótához a tojássárgáját a cukorral a vízzel és az olajjal fehéredésig keverjük . Hozzáadjuk a sűtőporral elkevert lisztet és jól összekeverjük . A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatossan összekeverjük a lisztes masszával . Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük , 200 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük , vagy tűpróbáig . Így sütjük meg a másik 2 lapot is  Hagyjuk kihűlni . Kocka formájúra vágjuk , 3 egész kocka , és a 4 dik pedig a levágott végek .

A krémhez a lisztett 2dl tejjel , 2ek.  kakaóval és a nescaféval jól kikeverjük , addig a maradék tejet felforraljuk , majd óvatossan belekeverjük a lisztes masszát , és állandó kevergetés mellet sűrűre főzzük . Időnként megkeverve teljesen kihűtjük . Addig a vajat a cukorral és a kakaóval jól kikeverjük , majd a kihűlt lisztes masszánkal összekeverjük  .

 A K2 masszánkat színezzük : barna- kakaó , a többi pedig ételfesték egy kis rummal elkeverve , hogy a színel jobban kioldódjanak .

A vajat a cukorral habosra keverjük .

A torta összerállítása : a piskóta lapokat megkenjük a kakaós krémmel , és legalább3 órára hűtőbe tesszük , én tettem rá nehezéket , hogy egyenes legyen a teteje . Ha jól kihűlt a tortánk , akkor még ha kell megformázzuk , hogy egyenesek  legyen az oldalai. Ezután lekenjük a vajas krémmel az oldalát és a tetejét is , erre ragasztjuk , a kockára vágott burkolómasszánkat .



Ismét hütőbe tesszük tálalásig ....
És ami maradt a tortából.....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése