2013. május 26., vasárnap

Kolbászos, szallonnás.... lepény

Én ha sütök kelttet akkor sósat is meg édeset is , csakhogy a receptet meg a képet nem tudtam volna beletenni egy bejegyzésbe ezért osztottam meg így , külön az édes , külön a sós ....

Hozzávalók a tésztához .

500g sima liszt ,40g porcukor , 40g vaj , 20g élesztő , csipet só , 1 tojás , 2dl tej 

A tésztához a hozzávalókat jól kidolgozzuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük . 2 részre osztottam , még egyszer átt gyúrtam , és 20percig pihentettem , addig megcsináltam a tölteléket ...

Hozzávalók a töltelékhez :

200g házi-füstölt kolbász , 100g házi füstölt szalona , 2 fej hagyma , 1/2 l. tejföl , 2 ek. simaliszt , só ,

A kolbász és a hagymát felkarikázzuk , a szalonnát felkockázzuk ,  A tejfölt a liszttel jól kikeverjük sózzuk , de óvatossan mert a szalonna is sós . Előmelegítjük a sütőt 200 fokra . A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk , úgy igazítjuk , hogy a szélei kicsit magassabbak legyenek , erre ráöntjük a a tejfölös masszát , rászórjuk a hagymát , a kolbászt és a szalonnát , 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat.....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése