2013. május 28., kedd

Női szeszély....

Mikor megláttam ezt a sütit az újságban/Dobré Jedlo/ , mindjárt a gyerekkorom jutott eszembe . Nagymamám szokta ezt a fajta sütit csinálni , már akkor nagy kedvencem volt , de valahogy feledésbe merült . Most szerintem elég sokszor megfogom sütni . És az igazság az , hogy a fiúknak is nagyon ízlet , maguk elé vették a tálcát , és úgy kellet elvenni előlük , hogy legalább egypár darab maradjon estére is , mert akkor kínlodni fognak megint az édességért .


Hozzávalók :
210g porcukor , 7 tojás , 210g vaj , 140ml langyos tej , 1 cs. sütőpor , 350g sima liszt ,
 350g kristálycukor , 1 ek. citromlé , 2dl baracklekvár , rum

A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük , majd hozzákeverjük a puha vajat is , ezzel is jól kikeverjük . Hozzáöntjük a langyos tejet és a sütőporral összekevert lisztet , és sima masszává dolgozzuk . Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és elsímítjuk , 200 fokra előmelegített sütőbe 20-25 per alatt készre sütjük . Addig a baracklevárt ízlés szerint kikeverjük a rummal . A tojásfehérjét kemény habbá verjük , és kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot és a citromlevet és addig verjük a habot , amíg csillogós kemény habot nem kapunk .  A megsült sütire rákenjük a lekvárt , erre a tojáshabot , elsímítjuk és vissza tessük a sütőbe 180 fokra 7-10 percre , amíg a teteje aranybarna nem lessz . Ha kihűlt akkor szeleteljük .
Jó étágyat ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése