2013. május 26., vasárnap

Kapros-túrós lepény és fahéjas csiga

Lassan kezd észheztérni a természet , a kapor is nő .... Az eggyik kedvenc fűszernövényem  , mert édesen és sóssan is lehet belőle főzni . Elősször az édesség készült ...

Hozzávalók:

500g sima liszt ,40g porcukor , 40g vaj , 20g élesztő , csipet só , 1 tojás , 2dl tej 

A tésztához a hozzávalókat jól kidolgozzuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük . Én 3 részre osztottam , még egyszer átt gyúrtam , és 20percig pihentettem , addig megcsináltam a tölteléket ...

Hozzávalók a töltelékhez :

500g túró , 3ek. porcukor , ,20g friss kapor , csipet só , 2 tojás , 40g búzadara ,

A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük az apróra vágott kaporral is .200 fokra előmelegítjük a sütőt . A tésztát tepsinagyságúra nyújtjuk , és úgy igazítjuk , hogy az széleit  egy kicsit magasabra hagyjuk , hogy a töltelék nehogy a tészta alá follyon . A kinyútott tésztára öntjük a töltelék felét , simára 
eligazítjuk , és betesszük sülni , cca. 20-25 perc alatt készre sül .  A másik tésztával is ugyanígy dolgozunk .
A harmadik tésztát is kinyújtjuk , meg kenjük 50g olvasztott vajjal . 2 ek. fahéjat  és 3ek. porcukrot összekeverünk és az olvasztott vajra szórjuk úgy, hogy mindenhol legyen rajta fahéjas cukor , ezt feltekerjük és 1cm vastag ,,csigákat" vágunk belőle , vagy tepsire , de akár pitesütőben is megsüthetjük ...


Jó étvágyat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése