Hozzávalók:
500g sima liszt ,40g porcukor , 40g vaj , 20g élesztő , csipet só , 1 tojás , 2dl tej
A tésztához a hozzávalókat jól kidolgozzuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük . Én 3 részre osztottam , még egyszer átt gyúrtam , és 20percig pihentettem , addig megcsináltam a tölteléket ...
Hozzávalók a töltelékhez :
500g túró , 3ek. porcukor , ,20g friss kapor , csipet só , 2 tojás , 40g búzadara ,
A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük az apróra vágott kaporral is .200 fokra előmelegítjük a sütőt . A tésztát tepsinagyságúra nyújtjuk , és úgy igazítjuk , hogy az széleit egy kicsit magasabra hagyjuk , hogy a töltelék nehogy a tészta alá follyon . A kinyútott tésztára öntjük a töltelék felét , simára
eligazítjuk , és betesszük sülni , cca. 20-25 perc alatt készre sül . A másik tésztával is ugyanígy dolgozunk .
A harmadik tésztát is kinyújtjuk , meg kenjük 50g olvasztott vajjal . 2 ek. fahéjat és 3ek. porcukrot összekeverünk és az olvasztott vajra szórjuk úgy, hogy mindenhol legyen rajta fahéjas cukor , ezt feltekerjük és 1cm vastag ,,csigákat" vágunk belőle , vagy tepsire , de akár pitesütőben is megsüthetjük ...

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése