Megint vettem egy újságot ....sokadik újságot /Süteménysütés képekkel/ ... de nem tudok ellenálni.... elég jó recepteket találtam benne így lehet hogy több mindent kipróbálok belőle . Anna barátnőm http://bakeann.blogspot.sk -írója is kipróbálta , Ő is változtatott rajta körte helyett almát tett bele , Én meg a mandula helyett mogyorót használtam ...
Hozzávalóka kevert tésztához:
200g semleges ízű növényi olaj , 150g porcukor , 3 egész tojás , 1 csomag vaníliás cukor , 150g sima liszt , 1 zacskó sütőpor , 50g mandula / mogyoró/
zsiradék és zsemlemorzsa a formához
Egy tálba tesszük az olajat , a cukrot , a tojásokat és a vaníliás cukrot és simára keverjük . Összekeverjük a lisztet a sütőporral , rászitáljuk az olajos - tojásos masszára és hozzáadjuk a darált mandulát , majd az egészet sima tésztává keverjük . Kivajazunk, zsemlemorzsával kiszórunk egy 26cm tortaformát /piteformát/ , és beleöntjük a tésztát .
Hozzávalók a töltelékhez :
4 friss körte /1 üveg befőtt / , 2 evőkanál cukor , 1 teáskanál fahéj
A tészta masszánkra rárakjuk a megtisztított negyedekre vágott körtét/kompótot/ megszórjuk a cukorral és a fahéjjal .
Hozzávalók a morzsához :
100g daraliszt , 75g vaj , 50g kristálycukor , 1 teáskanál őrölt fahéj , 25g mandula/mogyoró/
Tetejére:
50g porcukor , 75g durvára darált mandula/mogyoró/
A morzsához összedogozzuk a lisztet a vajjal , a cukorral , a fahéjjal és a darált mandulával/mogyoróval és elosztjuk a süti tetején , majd 200 fokra előmelegített sütőbe 45 percig sütjük, vagy tűprobáig .
Kivesszük a sütőből és hagyuk kihűlni , majd meghintjük a porcukros mandulával .
Jó étvágyat hozzá....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése