2013. február 28., csütörtök

Nevesincs csirkevacsora

Az alap recept egy újságból való , múltkorjában olvastam , de mivel nálunk a ,, receptes újságokból és könyvekből Dunát lehetne rekeszteni "--- férjem mondása , így nem tudom melyikben olvastam , csak az alapra emlékszem . Mondjuk ritkán tartom magam a receptekben leírtakhoz így valamilyen szinten ez saját recept is :D...

Hozzávalók :
cca 1,20 kg csirke vagy ugyanannyi mennyiségű csirkecombok / nálunk az egész csirke nem nagyon fogy  , mert a melle ,, nagyon száraz ,, az csak gyros-nak jó!!! / , 4 evőkanál majonéz , 4 evőkanál kecsap , 3 közepes vöröshagyma , 6 evőkanál sárgabarack befőtt leve , 1 evőkanál citromlé , Só - vegeta ízlés szerint , olaj

 Sütőnket előmelegítjük 180 fokra .
A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk , kevés olajon üvegesre pirítjuk , Beletesszük a majonézt , a kecsapot , a befőtt levet , a citromlét és jól áttforraljuk  . Megkóstoljuk és ízlés szerint sózzuk esetleg vegetázzuk  /// de semmiképp ne kóstolás nélkül fűszerezzünk , mert a majonéz és a kecsap is ízesített /// .  A húst felporciózzuk és beletesszük egy mélyebb tűzálló tálba és ráöntjük a masszánkat és letakarva kb. másfél - két órán átt sütjük az utolsó 15 percbe levesszük a tálunk tetejét , hogy egy kicsit megpirítjuk a husinkat . Én kukoricás rizzsel és répasalátával kínáltam .

Hozzávalók a répasalátához :

fél kg répa/karot-mert édesebb/ , 1 konzerv ananász

 A répát megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba , felkockázott ananásszal összekeverjük és annyi ananász levet öntünk rá , hogy  ellepje . Jól összekeverjük és már tálalhatjuk is .
  

Jó étvágyat......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése