2013. február 28., csütörtök

Citromos Pavlova

Múltkor már csináltam Narancsos Pavlovat az isteni volt  , ki akartam próbálni egy másik receptet de ez nekem nem jött be  , nem tudom miért , de a tojáshab valami véget megpuhult . Már töbször megfogadam , hogy ami tuti ott nem újítok be , de megint győzött a kíváncsiság .Azért inkább az én régebbi és bevált Pavlova alapot írom le , nehogy más is úgy járjon mint Én , de a citrom krémet merem ajánlani

Hozzávalók :

5 tojásfehérje , 250g porcukor , 2 evőkanál étkezési keményítő , 1 kávéskanál citromlé , csipet só

Citromkrém :

80g cukor , 1 evőkanál étkezési keményítő , csipet só , 80ml frissen facsart citromlé , 60g vaj , 3 tojássárgája , 1 citrom reszelt héja , 2dl habtejszín , gyümölcs ízlés szerint

A sütőt 180 fokra melegítjük . Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével. Hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt és legalább 3-4 percig magas fokozaton verjük , amíg kemény szilárd habot nem kapunk . Halmozzuk a masszánkat a sütőpapírral kirakott sütőlemez közepére és kanálal gömbölyűre igazítjuk el . Mehet a sütőbe  , a hőfokot vegyük vissza 150 fokra , és 1- 1 1/4 órát süssük . Ha már megsült kapcsoljuk ki a sütőnket nyissuk ki egy kicsit az ajtót és így hűtsük ki . Ha kihűlt akkor vegyük le óvatosan a sütőpapírt .
A cukrot , vajat , citromlevet , keményítőt és a csipet sót egy lábasba teszzük , és folyamatos kevergetés mellet míg a vaj el nem olvad kb. 1 percig főzzük . A tojássárgáját egy kis tálkában enyhén felverjük és a forró citromos masszából teszünk bele 2 kanállal és jól összekeverjük , ezt a masszát visszaöntjük a többi citromos masszánkhoz ,  és folyamatos kevergetés mellet sűrű masszává főzzük . Ha elég sűrű lett akkor leveszük a tűzről és belereszeljük a citrom héját , lefedve hagyuk kihűlni . Amikor kihűlt , akkor óvatossan összekeverjük a kemény habbá vert tejszínhabbal .
Az elkészűlt és kihűlt pavlova tetejére kenjük a krémet és gyümölccsel és reszelt csokival díszítjük .




Jó étvágyat hozzá .....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése