Fiam nagy kedvence a rántott sajt , de 10 -ből 9x tuti kifolyik . Ezt a receptet Böbsi konyhája blogon találtam http://bobsii.gportal.hu/gindex.php?pg=29628674&nid=6488406 .Maximum 15 perc alatt kész van és finom .
Hozzávalók cca18darabhoz :
300g reszelni való sajt / trapista, eidami/ 1 db tojás , 1 ek sima liszt
A sajtot lereszeljük és a többi hozzávalóval összekeverjük . Diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle . Bő forró olajba kisütjük .
!!!!!! Nem kell panírozni és ízesíteni sem !!!!
Jó étvágyat
2014. március 27., csütörtök
2014. március 8., szombat
Túró rudi torta
Vendégség vittem :D ...... Igaz egy kicsit felturbóztam
Hozzávalók:
A tésztához:
8 dkg liszt , 8 dkg cukor , 1/2 csomag sütőpor , 1 dkg kakaó , 2 db tojás ,
20 dkg porcukor , 2 csomag vaníliás cukor , 1/2 citrom leve , 2 dl tejszín , 50 dkg túró , 1,5 dl tejföl , 10 g zselatin , 1 dl víz , reszelt citromhéj
A tetejére:
olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük ki.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval .
Jó étvágyat
Hozzávalók:
A tésztához:
8 dkg liszt , 8 dkg cukor , 1/2 csomag sütőpor , 1 dkg kakaó , 2 db tojás ,
A krémhez:
20 dkg porcukor , 2 csomag vaníliás cukor , 1/2 citrom leve , 2 dl tejszín , 50 dkg túró , 1,5 dl tejföl , 10 g zselatin , 1 dl víz , reszelt citromhéj
A tetejére:
olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük ki.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval .
A tetejét K2 tortadíszítő masszával díszítettem .
Jó étvágyat
2014. március 4., kedd
CORN DOG --- ,, Kukorica kutya "
Már régebben is láttam keringeni a neten de akkor nem találtam hozzá receptet . Nem rég egy kedves barátnőm osztotta meg velem és ott volt a recept is , így nem maradt más hátra megcsináltam ..... és sikere volt . És hogy én is tudjak belőle enni GM lisztett használtam , és sikerült vennem GM virslit is .
Hozzávalók :
12db virsli , 1 bögre liszt / én Schär Mehl Farine univerzális GM liszt-et használtam / , 1 bögre kukoricaliszt , ízlés szerint só bors , fél teáskanál cukor , 1 cs. sütőport , 1 tojás , 1 1/2 bögre tej , olaj , hurkapálcika
Lisztet , sót , borsot , cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk . Közepébe ütjük a tojást , és lassan adagolva állandó kevergetés mellet hozzáadjuk a tejet is . Jó sűrű palacsinta tésztát kell hogy kapjunk . Amíg forrósodik az olaj a virsliket feltűzdeljük a hurkapálcikára , majd lisztbe forgatjuk , hogy ráragadjon a massza . Egy magassabb pohárba öntjük a masszánkat , belemártjuk a virslinket úgy hogy elmerüljön a masszában . Bő forró olajba rakjuk max 2-3 db , akkor a tuti ha feljönnek és maguktól forognak az olajban . Kb 3 perc alatt aranybarnára sütjük , és papírkéztörlőre szedjük . Majonézzel és kecsappal tálaltam .
Jó étvágyat
Receptért köszönet http://m.amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/corn-dog/ .
Hozzávalók :
12db virsli , 1 bögre liszt / én Schär Mehl Farine univerzális GM liszt-et használtam / , 1 bögre kukoricaliszt , ízlés szerint só bors , fél teáskanál cukor , 1 cs. sütőport , 1 tojás , 1 1/2 bögre tej , olaj , hurkapálcika
Lisztet , sót , borsot , cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk . Közepébe ütjük a tojást , és lassan adagolva állandó kevergetés mellet hozzáadjuk a tejet is . Jó sűrű palacsinta tésztát kell hogy kapjunk . Amíg forrósodik az olaj a virsliket feltűzdeljük a hurkapálcikára , majd lisztbe forgatjuk , hogy ráragadjon a massza . Egy magassabb pohárba öntjük a masszánkat , belemártjuk a virslinket úgy hogy elmerüljön a masszában . Bő forró olajba rakjuk max 2-3 db , akkor a tuti ha feljönnek és maguktól forognak az olajban . Kb 3 perc alatt aranybarnára sütjük , és papírkéztörlőre szedjük . Majonézzel és kecsappal tálaltam .
Jó étvágyat
Receptért köszönet http://m.amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/corn-dog/ .
2014. február 20., csütörtök
Almás csirkecomb polentával
Egyszerű kis vacsora :D
Hozzávalók :
Csirkecomb , só bor , 2dltej , 2-3 db alma
Hozzávalók polentához :
450g kukoricadara , 2l víz , 100g vaj , só , bors vegeta
Csirkecombokat befűszerezzük , belerakjuk egy tepsibe , felöntjük a tejjel . Letakarjuk alufóliával és 200fokra előmelegített sütőbe 45 percig pároljuk . Levesszük a fóliát rárakjuk a gerezdekre vágott almát és készre pirítjuk .
Amíg sülnek a combok elkészítjük a polentánkat . Vízbe beleöntjük a kukoricadarát , ízesítjük beletesszük a vajat és állandó keverés mellet készre főzzük ez kb 4-5 perc . Ha kész a kukoricakásánk egy sütőpapírral kibélelt tepsire símítjuk és hagyjuk kihűlni . Tálalás előtt felkockázzuk és serpenyőben pici olajon megpirítjuk ..... ééééésssss kéééééssszzz is :D
Jó étvágyat
Hozzávalók :
Csirkecomb , só bor , 2dltej , 2-3 db alma
Hozzávalók polentához :
450g kukoricadara , 2l víz , 100g vaj , só , bors vegeta
Csirkecombokat befűszerezzük , belerakjuk egy tepsibe , felöntjük a tejjel . Letakarjuk alufóliával és 200fokra előmelegített sütőbe 45 percig pároljuk . Levesszük a fóliát rárakjuk a gerezdekre vágott almát és készre pirítjuk .
Amíg sülnek a combok elkészítjük a polentánkat . Vízbe beleöntjük a kukoricadarát , ízesítjük beletesszük a vajat és állandó keverés mellet készre főzzük ez kb 4-5 perc . Ha kész a kukoricakásánk egy sütőpapírral kibélelt tepsire símítjuk és hagyjuk kihűlni . Tálalás előtt felkockázzuk és serpenyőben pici olajon megpirítjuk ..... ééééésssss kéééééssszzz is :D
Jó étvágyat
2014. február 18., kedd
Mozarellás quinoa
Hát ez valami fantasztikus --- finom , egézséges , gyorsan és sokféle módon elkészíthető . Egy kis utánajárás kellet , hogy be tudjam szerezni de egy bio boltban sikerült , igaz nem a legolcsóbb de néha megengedheti magának az ember ha kísérletezni akar . Egy újságban azt olvastam hogy al dente -- mint a spagettit - ropanosra kell főzni , én ezt a változatot készítettem el , nekem nagyon ízlett .
Most egypár szó a quinoa-ról /kinoá/ :
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.
Magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető.
Gyorsan megfőzhető, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetően készíthetjük köretnek, kásának, főeételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk. Csak a változatosság és az újítás kedvéért!
Hozzávalók:
2dl quinoa , 4dl víz , 2 ek olivaolaj , 100 g mozarella , só , bors vegeta
A quinoat jól megmossuk mielőtt felhasználjuk (A szaponin funkciója, hogy távol tartja a rovarokat és a madarakat a növénytől, így a növényvédelmet a quinoa maga megoldja.) . Egy lábasba tesszük az olajat és rátesszük a quinoat , kicsit pirítjuk és feöntjük a vízzel , ízesítjük és 10 percig állandó kevergetés melett al dentere főzzük . Én letakartam és a párában még egy kicsit puhult .
Belekeverjük a kockára vágott mozarellát jól elkevejük és friss zöldéggel kínáljuk .
Én biztosan elfogom készíteni desszertként is ....... Jó étvágyat
Most egypár szó a quinoa-ról /kinoá/ :
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.
Magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető.
Gyorsan megfőzhető, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetően készíthetjük köretnek, kásának, főeételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk. Csak a változatosság és az újítás kedvéért!
Hozzávalók:
2dl quinoa , 4dl víz , 2 ek olivaolaj , 100 g mozarella , só , bors vegeta
A quinoat jól megmossuk mielőtt felhasználjuk (A szaponin funkciója, hogy távol tartja a rovarokat és a madarakat a növénytől, így a növényvédelmet a quinoa maga megoldja.) . Egy lábasba tesszük az olajat és rátesszük a quinoat , kicsit pirítjuk és feöntjük a vízzel , ízesítjük és 10 percig állandó kevergetés melett al dentere főzzük . Én letakartam és a párában még egy kicsit puhult .
Belekeverjük a kockára vágott mozarellát jól elkevejük és friss zöldéggel kínáljuk .
Én biztosan elfogom készíteni desszertként is ....... Jó étvágyat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)