2014. március 8., szombat

Túró rudi torta

Vendégség vittem :D ......   Igaz egy kicsit felturbóztam




Hozzávalók:

A tésztához:

8 dkg liszt ,  8 dkg cukor , 1/2 csomag sütőpor , 1 dkg kakaó , 2 db tojás , 

 A krémhez:

20 dkg porcukor , 2 csomag vaníliás cukor , 1/2 citrom leve , 2 dl tejszín , 50 dkg túró , 1,5 dl tejföl , 10 g zselatin , 1 dl víz , reszelt citromhéj

A tetejére:

olvasztott csokoládé

Elkészítés:
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.

A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük ki.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval .
A tetejét K2 tortadíszítő masszával díszítettem .


                                                Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése