Azért szeretem ezt a sütit mert nem kell vele sokat dolgozni és nem kell utána sokat mosogatni sem :D
Én mindjárt dupla adagot csinálok tuti elfogy .
Hozzávalók egy adaghoz :
200g cukor , 2 dl tej , 250g vaj , 1/2 kg darált háztartási keksz , 3ek kakaó , rum ízlés szerint
300 g főzőcsoki
A cukrot a tejet és a vajat összemelegítjük . A felmelegített masszát ráöntjük a darált kekszre és a kakaóra , hozzáöntsük a rumot és jól összekeverjük . Fóliával kibélelt tepszibe símitjuk . A főzőcsokit felolvasztjuk és a masszánkra öntjük és ezt is elsímitjuk . Legalább 2 órára hűtőbe tesszük .
Jó étvágyat
2013. november 7., csütörtök
2013. október 30., szerda
A MACARON
Már volt egy neki futásom macaron ügybe , de akkor almás pite lett belőle ... Második nekifutásra SIKER !!!!!
Hozzávalók :
125g darált mandula , 250g porcukor , 125g / 4 db / tojásfehérje , 75g kristály cukor
ha színezni szeretnénk akkor használjunk ételfesték ízlés és igény szerint :D
Csoki krémhez /ganache/ :
150g étcsoki , 1dl tejszín , 35g vaj
A darált mandulához szitáljuk a porcukrot és jól forgassuk össze . Tojásfehérjéket verjük kemény habbá majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot , és addig verjük amíg fényes nem lessz . Óvatossan hozzákeverjük a porcukros mandulánkat . Töltsük nyomózsákba a massánkat , sütőpapírral kibélelet tepsire 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk belőle .
Hagyjuk 30 prig pihenni , majd 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt megsütjük . Hagyjuk kihűlni .
A krémhez a tejszínt felforraljuk majd az összetört csokira öntjük , várunk vele 4-5 percet majd hozzáadjuk a vajat és az egészet összekeverjük . Hagyjuk legalább az egészet egy éjszakát a hűtőbe majd az egészet mixxerrel jól átkeverjük , majd ezzel töltjük meg a macaronokat .
Receptért köszönet a http://bakeann.blogspot.sk/2013/01/macaron-avagy-legegyszerubb-sutemeny.html blog szerzőjének.
Hozzávalók :
125g darált mandula , 250g porcukor , 125g / 4 db / tojásfehérje , 75g kristály cukor
ha színezni szeretnénk akkor használjunk ételfesték ízlés és igény szerint :D
Csoki krémhez /ganache/ :
150g étcsoki , 1dl tejszín , 35g vaj
A darált mandulához szitáljuk a porcukrot és jól forgassuk össze . Tojásfehérjéket verjük kemény habbá majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot , és addig verjük amíg fényes nem lessz . Óvatossan hozzákeverjük a porcukros mandulánkat . Töltsük nyomózsákba a massánkat , sütőpapírral kibélelet tepsire 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk belőle .
Hagyjuk 30 prig pihenni , majd 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt megsütjük . Hagyjuk kihűlni .
A krémhez a tejszínt felforraljuk majd az összetört csokira öntjük , várunk vele 4-5 percet majd hozzáadjuk a vajat és az egészet összekeverjük . Hagyjuk legalább az egészet egy éjszakát a hűtőbe majd az egészet mixxerrel jól átkeverjük , majd ezzel töltjük meg a macaronokat .
Receptért köszönet a http://bakeann.blogspot.sk/2013/01/macaron-avagy-legegyszerubb-sutemeny.html blog szerzőjének.
2013. október 26., szombat
Kávés indiáner
Imádom a kávé ízét , de megmondom az öszintét ezt a sütit meg sem kóstoltam olyan hamar elfogyott .
Hozzávalók 12-16 darabhoz :
A tésztához :
4 tojás , 100g cukor , 4 ek víz , 5g instant kávé , 100g liszt
A krémhez :
4dl habtejszín , 1cs. vaníliás cukor , 2ek porcukor , 1 cs habfixáló
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük . A vízet felforraljuk , feloldjuk benne a kávét , majd langyosra hűtjük . A tojássárgáját a liszt felével a kávéval és a cukor másik felével simára keverjük majd a habba forgatjuk . Végül a többi lisztet is beleforgatjuk . A tésztát sima csöves nyomózsákba töltjük , és sütőpapírral kibélelt lemezre 5cm átmérőjű halmokat nyomunk belőle . 180 fokra előmelegített sütőbe sütjük . Sütés előtt a tetjét megszórtam egy kis csokival . A hideg tejszínt a cukrokkal és a habfixálóval verjük kemény habbá , két sütit ragasztjunk vele össze .
Jó étvágyat
Hozzávalók 12-16 darabhoz :
A tésztához :
4 tojás , 100g cukor , 4 ek víz , 5g instant kávé , 100g liszt
A krémhez :
4dl habtejszín , 1cs. vaníliás cukor , 2ek porcukor , 1 cs habfixáló
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük . A vízet felforraljuk , feloldjuk benne a kávét , majd langyosra hűtjük . A tojássárgáját a liszt felével a kávéval és a cukor másik felével simára keverjük majd a habba forgatjuk . Végül a többi lisztet is beleforgatjuk . A tésztát sima csöves nyomózsákba töltjük , és sütőpapírral kibélelt lemezre 5cm átmérőjű halmokat nyomunk belőle . 180 fokra előmelegített sütőbe sütjük . Sütés előtt a tetjét megszórtam egy kis csokival . A hideg tejszínt a cukrokkal és a habfixálóval verjük kemény habbá , két sütit ragasztjunk vele össze .
Jó étvágyat
2013. október 25., péntek
Cipó
Fokhagyma krémlevest csináltam , ehez házi cipó dukál meg is csináltam nagy sikere lett .
Hozzávalók 2 db :
500 g sima liszt , 25g élesztő , 2 ek méz , 350 ml langyos víz , 2 tk só
A Lisztet egy dagasztó tálba szitáljuk , a közepére csinálunk egy kis mélyedést , ebbe tegyük a mézet , morzsoljuk rá az élesztőt és öntsünk rá 1 dl langyos vízet . Hagyjuk hogy az élesztő felfusson . Adjuk a többi hozzávalót is a liszthez , és dolgozzuk sima tésztává . Meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órán át . Lisztezett felülelten gyúrjuk át és osztjuk 2 részre , formájuk belőle cipókat . Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és hagyjuk kelni legalább 1 órát .
A tetejét éles késsel vágjuk meg . Permetezzük le vízzel és tegyük 230 fokra előmelegített sütőbe .1 perc múlva permetezzük meg vízzel . Ezt a műveletet végezük el 5x , aztán hagyjuk még sülni 15-20 percig . Ha kihűltek már ehetjük is .
Ha krémlevest teszünk bele akkor a tetejét vágjuk le félig majd szedjük ki a belsejét és 250 fokra előmelegített sütőbe pirítjuk meg , akkor a levestől nem fog széttázni .
Jó étvágyat
Hozzávalók 2 db :
500 g sima liszt , 25g élesztő , 2 ek méz , 350 ml langyos víz , 2 tk só
A Lisztet egy dagasztó tálba szitáljuk , a közepére csinálunk egy kis mélyedést , ebbe tegyük a mézet , morzsoljuk rá az élesztőt és öntsünk rá 1 dl langyos vízet . Hagyjuk hogy az élesztő felfusson . Adjuk a többi hozzávalót is a liszthez , és dolgozzuk sima tésztává . Meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órán át . Lisztezett felülelten gyúrjuk át és osztjuk 2 részre , formájuk belőle cipókat . Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és hagyjuk kelni legalább 1 órát .
A tetejét éles késsel vágjuk meg . Permetezzük le vízzel és tegyük 230 fokra előmelegített sütőbe .1 perc múlva permetezzük meg vízzel . Ezt a műveletet végezük el 5x , aztán hagyjuk még sülni 15-20 percig . Ha kihűltek már ehetjük is .
Ha krémlevest teszünk bele akkor a tetejét vágjuk le félig majd szedjük ki a belsejét és 250 fokra előmelegített sütőbe pirítjuk meg , akkor a levestől nem fog széttázni .
Jó étvágyat
2013. október 19., szombat
Duplán banános- csokis Tündértorta --- Cupcakes
Megint itt a hétvége és nem telhet el édesség nélkül . Mivel pár napja vettem banán és a fiúk rá sem néztek , tudtam hogy máshogy nem fog elfogyni csak ha el sütöm valami finom sütibe . Nagyon szeretik a muffint de csak a Cupcakest , ami ugye nem száraz ....
Hozzávlók 28 darabhoz :
200g vaj , 200g tejcsoki , 500g sima liszt , 2 kk. szódabikarbóna , 2 kk fahéj , 2 banán , 2 tojás , 0,5 l tej , 300 g cukor
Hozzávalók a krémhez :
300ml tejszín , 250 g mascarpone , 5 ek porcukor , 2 banán
Egy tálba tesszük az összes hozzávalók - a csokit apróra vágjuk , a banánt pedig összenyomjuk --- így keverjük ki simára . Papírkapszikkal kirakjuk a muffinsütőt és belekanalazzuk a tésztánkat , 200 fokra előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük . Hagyjuk kihűlni .
A tejszínt kemény habbá verjük , egy másik tálba a mascarponet a banánt és a cukrot jól kikeverjük és óvatossan összekeverjük a két masszát . Amíg hűlik a muffin betesszük a hűtőbe .
Ha kihűltek a muffinok csillag végű tortadíszítővel díszítjük .
És egy kicsit a hallowenre hangolódva :D
Jó étvágyat
Hozzávlók 28 darabhoz :
200g vaj , 200g tejcsoki , 500g sima liszt , 2 kk. szódabikarbóna , 2 kk fahéj , 2 banán , 2 tojás , 0,5 l tej , 300 g cukor
Hozzávalók a krémhez :
300ml tejszín , 250 g mascarpone , 5 ek porcukor , 2 banán
Egy tálba tesszük az összes hozzávalók - a csokit apróra vágjuk , a banánt pedig összenyomjuk --- így keverjük ki simára . Papírkapszikkal kirakjuk a muffinsütőt és belekanalazzuk a tésztánkat , 200 fokra előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük . Hagyjuk kihűlni .
A tejszínt kemény habbá verjük , egy másik tálba a mascarponet a banánt és a cukrot jól kikeverjük és óvatossan összekeverjük a két masszát . Amíg hűlik a muffin betesszük a hűtőbe .
Ha kihűltek a muffinok csillag végű tortadíszítővel díszítjük .
És egy kicsit a hallowenre hangolódva :D
Jó étvágyat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)