2013. október 25., péntek

Cipó

Fokhagyma krémlevest csináltam , ehez házi cipó dukál meg is csináltam nagy sikere lett .

Hozzávalók 2 db :

500 g sima liszt , 25g élesztő , 2 ek méz , 350 ml langyos víz , 2 tk só

A Lisztet egy dagasztó tálba szitáljuk , a közepére csinálunk egy kis mélyedést , ebbe tegyük a mézet , morzsoljuk rá az élesztőt és öntsünk rá 1 dl langyos vízet . Hagyjuk hogy az élesztő felfusson . Adjuk a többi hozzávalót is a liszthez , és dolgozzuk sima tésztává . Meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órán át  . Lisztezett felülelten gyúrjuk át és osztjuk 2 részre , formájuk belőle cipókat . Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és hagyjuk kelni legalább 1 órát .
A tetejét éles késsel vágjuk meg . Permetezzük le vízzel és tegyük 230 fokra előmelegített sütőbe .1 perc múlva permetezzük meg vízzel . Ezt a műveletet végezük el 5x , aztán hagyjuk még sülni 15-20 percig . Ha kihűltek már ehetjük is .

 Ha krémlevest teszünk bele akkor a tetejét vágjuk le félig majd szedjük ki a belsejét és 250 fokra előmelegített sütőbe pirítjuk meg  , akkor a levestől nem fog széttázni .
                                                        Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése