Náluk is teríttékre került a szilvásgombóc .
Hozzávalók :
1 kg burgonya , 360g rétes liszt , diónyi vaj
20 szem szilva , kristálycukor , fahéj
300g zsemlemorzsa , 4 ek olaj , fahéj , cukor
A burgonyát héjával eggyüt sós vízben előzőnap megfőzzük .
Megpucoljuk a kihűlt burgonyát és krumplinyomón áttöjük . Egy edényben a krumplit a lisztet és a vajat jól összedolgozzuk . Lisztezett deszkán kinyújtjuk és 20 egyforma kockára vágjuk . A szilvát kimagozzuk és összekeverjük a cukorral és a fahéjjal . Mindeggyik tésztakockára teszünk 1 szilva szemet és gombócot formálunk belőle . Forrásban lévő vízbe rakjuk , és ha feljöttek a víz felszínére még 3 percig főzzük . Addig olajon lepirítjuk a zsemlemorzsát ízesítjük a cukorral és a fahéjjal . A megfőt gombócokat mindjár beleforgatjuk a zsemlemorzsába és tálalhatjuk is .
Jó étvágyat
2013. szeptember 13., péntek
2013. szeptember 11., szerda
Puncsos rolád
Nagyon gusztusos kis finomság ... a fiúk imádták :D
Hozzávalók :
150g marcipán , 50 porcukor a nyújtáshoz , zöld ételfesték , 100 g főző csoki
Hozzávalók a puncsos részhez :
2 tojásos piskóta / 2 tojás , 2 ek cukor , 2 ek liszt , 1 kk sütőpor / , 2 ek kakaópor , 2 tk vaníliás cukor , 2 ek cukor , 50g vaj , 3-4 ek rum ,
A piskótát hagyományos módon elkészítjük , megsütjük és ha kihűlt összemorzsoljuk egy tálba . A vajat a cukrokkal , a kakaóval és a rummal jól kikeverjük és hozzáadjuk a piskótamorzsát is , jól kidolgozzuk . Formálható masszát kapjuk belőle . A marcipán masszát beszínezzük és kinyújtjuk . A rumos masszánkból 1-2 cm vastag rudakat formálunk , ráhelyezük a marcipánra és befedjük vele . 5 cs hosszú rudakat vágunk belőle és legalább 1 órára hűtőbe tesszük . Mikor jól kihűlt akkor a felolvasztott csokiba mártogatjuk a végeit és sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk , és visszatesszük a hűtőbe .
Jó étvágyat
Receptet http://ildikokki.blogspot.hu/2013/07/puncsrolad-eredeti-sved-recept.html blogon találtam , köszönet érte .
Hozzávalók :
150g marcipán , 50 porcukor a nyújtáshoz , zöld ételfesték , 100 g főző csoki
Hozzávalók a puncsos részhez :
2 tojásos piskóta / 2 tojás , 2 ek cukor , 2 ek liszt , 1 kk sütőpor / , 2 ek kakaópor , 2 tk vaníliás cukor , 2 ek cukor , 50g vaj , 3-4 ek rum ,
A piskótát hagyományos módon elkészítjük , megsütjük és ha kihűlt összemorzsoljuk egy tálba . A vajat a cukrokkal , a kakaóval és a rummal jól kikeverjük és hozzáadjuk a piskótamorzsát is , jól kidolgozzuk . Formálható masszát kapjuk belőle . A marcipán masszát beszínezzük és kinyújtjuk . A rumos masszánkból 1-2 cm vastag rudakat formálunk , ráhelyezük a marcipánra és befedjük vele . 5 cs hosszú rudakat vágunk belőle és legalább 1 órára hűtőbe tesszük . Mikor jól kihűlt akkor a felolvasztott csokiba mártogatjuk a végeit és sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk , és visszatesszük a hűtőbe .
Jó étvágyat
Receptet http://ildikokki.blogspot.hu/2013/07/puncsrolad-eredeti-sved-recept.html blogon találtam , köszönet érte .
2013. szeptember 10., kedd
Rögös út
Ha van időm akkor délutánonkén leülök a tévé elé nézni Stahl Judit milyen főzőműsorokat választ ki aznapra a FEM 3 csatornán . Imádom a Srác fakanálal című műsort , ahol egy volt tini sztár Donal Skehan főz , alig múlt 20 éves de nagyon ügyes . Ezt a csokiszeletet is Ő készítette el .
Hozzávalók :
200 g tejcsoki , 100 g marshmallov /mályva - vagy pille cukor ki hogy ismeri /, 100g háztarsási keksz , 2 csomag 2 darabos twix , 100g vaj
De bármit tehetünk bele az aszalt gyümölcsöktől kezdve mogyorót vagy akár sós perecet is, fantáziánkra van bízva .
A tejcsokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk . Addig a többi hozzávalókat apróra összevágjuk és beletesszük egy tálba , erre öntjük a felolvasztott csokit és összekeverjük . Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és elsímítjuk .
És betesszük a hűtőbe legalább egy órára .Feldaraboljuk és muffinpapírba tálaljuk .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
200 g tejcsoki , 100 g marshmallov /mályva - vagy pille cukor ki hogy ismeri /, 100g háztarsási keksz , 2 csomag 2 darabos twix , 100g vaj
De bármit tehetünk bele az aszalt gyümölcsöktől kezdve mogyorót vagy akár sós perecet is, fantáziánkra van bízva .
A tejcsokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk . Addig a többi hozzávalókat apróra összevágjuk és beletesszük egy tálba , erre öntjük a felolvasztott csokit és összekeverjük . Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és elsímítjuk .
És betesszük a hűtőbe legalább egy órára .Feldaraboljuk és muffinpapírba tálaljuk .
Jó étvágyat
2013. szeptember 8., vasárnap
Pita
Gyros volt a mai menü , és a fiam azt mondta , hogy most nem hasábburgonyával enné hanem , pitában ... én azért megkérdeztem tőle , hogy jól e van .... De Ő csak ragaszkodott a pitához . Hát leültem a gép elé , beírtam a keresőbe és rengeteg találat jött elő , átnéztem többet is de ez nyerte el a tetszésemet ....
Hozzávalók 10 darab pitához :
400s sima liszt , 20 g élesztő , 240 ml víz , 1tk cukor , 1 tk só
Az élesztőt egy kis langyos vízben felfuttatjuk , és az átszitált liszthez öntjük , hozzáadjuk a többi hozzávalót és , sima tésztává dolgozzuk . Jól kiolajozott tálba tesszük és meleg helyen hadjuk a duplájára kelni . Ha megkelt kinyomjuk belőle a levegőt és lisztezett felületre tesszük 10 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle . 10 percig pihentetjük addig a sütőnket bekapcsoljuk a legnagyobb hőmérsékletlre .
Én egy tepsit tettem rács nélkül a sütőbe , így az is átforrósodott és erre raktam a vékonyra kisodrott tésztát . Így sütöttem 4 percig az eggyik oldalról 2 percig a másik oldalát is . Csipesszel fordítottam át , az a lényeg hogy mikor nyújtsuk jól lisztezett legyen a felület ezét nem ragad le a tepsinkre . Egy a abroszba tettem a megsűlt pitákat , állítolag akkor puhábbal maradnak .
Receptet http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/pita blogon találtam , köszönet érte .
Jó étvágyat
Hozzávalók 10 darab pitához :
400s sima liszt , 20 g élesztő , 240 ml víz , 1tk cukor , 1 tk só
Az élesztőt egy kis langyos vízben felfuttatjuk , és az átszitált liszthez öntjük , hozzáadjuk a többi hozzávalót és , sima tésztává dolgozzuk . Jól kiolajozott tálba tesszük és meleg helyen hadjuk a duplájára kelni . Ha megkelt kinyomjuk belőle a levegőt és lisztezett felületre tesszük 10 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle . 10 percig pihentetjük addig a sütőnket bekapcsoljuk a legnagyobb hőmérsékletlre .
Én egy tepsit tettem rács nélkül a sütőbe , így az is átforrósodott és erre raktam a vékonyra kisodrott tésztát . Így sütöttem 4 percig az eggyik oldalról 2 percig a másik oldalát is . Csipesszel fordítottam át , az a lényeg hogy mikor nyújtsuk jól lisztezett legyen a felület ezét nem ragad le a tepsinkre . Egy a abroszba tettem a megsűlt pitákat , állítolag akkor puhábbal maradnak .
Receptet http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/pita blogon találtam , köszönet érte .
Jó étvágyat
2013. szeptember 7., szombat
,, Reggeli harmat "
A Facebook- on keringett ez a recept , nagyon gusztusos volt . Gondoltam kipróbálom . Neki is áltam , hát a krémje édekes lett és megmondom az őszintét én nem tettem rá azt a krémet . Inkább mással helyettesítettem ...
Hozzávalók a tésztához :
200g vaj , 150g cukor , 300 g sima liszt , 1 cs sütőpor , 3 tojás , 150g tejföl , 3ek tej , 2 ek kakaó
Hozzávalók a túró golyókhoz :
200g túró , 3 ek cukor , 1 tojássárgája , 6 ek kókuszreszelék
Hozzávalók a krémhez :
400g tejföl 3 tasak vaníliás cukor
Elősször a túró golyókat csináljuk meg .
A hozzávalókat : a túrót , a tojássárgáját , a cukrot , és a kókuszreszeléket jól dolgozzuk össze , formáljunk belőle diónyi nagyságú golyóka , és tegyük fél órára a fagyasztóba . Addig készítjük el a tésztát .
Keverjük habosra a cukort a vajjal majd adjuk hozzá a tojásokat és a tejet , ezzel is keverjük ki , majd keverjük bele a sütőporos lisztet és sima masszává dolgozzuk . A tészta felét öntjük sütőpapírral kibélelt tepsibe . A maradékoz pedig keverjük a kakaóport . A kakaós tésztát ráöntjük a sárga tésztára , majd óvatossan belerakjuk a túró golyókat .
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük vagy tűpróbáig . Teljessen kihűltjük . Majd a tetejére kenjük a tejfölös krémet és betesszük a hűtőbe . A tetejére reszelhetünk csokit .
Jó étvágyat
Hozzávalók a tésztához :
200g vaj , 150g cukor , 300 g sima liszt , 1 cs sütőpor , 3 tojás , 150g tejföl , 3ek tej , 2 ek kakaó
Hozzávalók a túró golyókhoz :
200g túró , 3 ek cukor , 1 tojássárgája , 6 ek kókuszreszelék
Hozzávalók a krémhez :
400g tejföl 3 tasak vaníliás cukor
Elősször a túró golyókat csináljuk meg .
A hozzávalókat : a túrót , a tojássárgáját , a cukrot , és a kókuszreszeléket jól dolgozzuk össze , formáljunk belőle diónyi nagyságú golyóka , és tegyük fél órára a fagyasztóba . Addig készítjük el a tésztát .
Keverjük habosra a cukort a vajjal majd adjuk hozzá a tojásokat és a tejet , ezzel is keverjük ki , majd keverjük bele a sütőporos lisztet és sima masszává dolgozzuk . A tészta felét öntjük sütőpapírral kibélelt tepsibe . A maradékoz pedig keverjük a kakaóport . A kakaós tésztát ráöntjük a sárga tésztára , majd óvatossan belerakjuk a túró golyókat .
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük vagy tűpróbáig . Teljessen kihűltjük . Majd a tetejére kenjük a tejfölös krémet és betesszük a hűtőbe . A tetejére reszelhetünk csokit .
Jó étvágyat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)