2012. október 12., péntek

Tiramisu ... szerintem

Ez a fiam nagy kedvence . Ha minden nap ez volna a desszert meg Somlói galuska , akkor Ő volna a világon a legboldogabb gyermek. Mivel megint megígértem neki  , hogy csinálok nem volt más választásom .Ebédre a rakottkrumpli elsüldögél... így közben készülhet az eggyik nagy kedvenc...
Én így csinálom úgymond saját recept :

2 db 250g mascarpóne , 0,5 l tejszín , 2 csomag vaníliás cukor , 100g porcukor - de lehet beletenni többet is ha édesseben akarod , 2 csomag 24 darabos hosszú piskóta /nekem most kétszínűt sikerült vennem/ , kb 4dl presszókávé , cca 1dl rum , kakaó por,


A tejszínt kemény habbá verjük , a mascarponet a cukrokkat jól kikeverjük és óvatosan hozzákeverjük a kemény tejszínhabot . Előkészítünk egy tálat , amibe belerétegezhetjük -  1 sor piskóta rumos kávéba mártva  , erre a krém , megint a rumos kávés pikóta megint krém ... addig rétegezük amíg az alapanyagok el nem fogynak de a felső réteg krém legyen . Szép sima legyen  , mert erre szitáljük rá a kakaóport .


Mikor eper szezon van , akkor azt is rakok közé , de csak friss epret , erről egy régebbi képet teszek fel :



Remélem ízleni fog .... Jó étvágyat hozzá .

2012. október 10., szerda

Kifőztük nyereményjáték

A Kifőztük Facebook oldalán olvastam a felhívást, hogyha kiteszem a blogomra , hogy miért szeretném megnyerni Varga Gábor - Desszert szerelem -című könyvét , akkor akár MEG IS NYERHETEM ... A válaszom ----mert egyszerűen imádom a receptes könyveket, szeretek sütni és szeretek új recepteket kipróbálni . Egy kedves barátnőmnek már meg van, így átlapozhattam . Ő már sütött is belőle RUGELACH- csokis kiflit - finom volt ... de ami a legjobban ízlett a tésztája , én láttam benne más érdekes recepteket is amelyeket szívesen  kipróbálnék . Mivel  a karácsony még messze van  , így remélem a szerencs hamarabb meglátogat . :D


2012. október 8., hétfő

Csokikrémes szelet gabonagolyókkal

Mivel, ma reggel ez az üzenet várt: HOL VANNAK A BLOGON AZ ÚJ RECEPTEK???????-- nagyon sok kérdőjellel --- egy nagyon kedves barátnőmtől ANNÁTÓL ,  mindjárt ki is kapcsoltam a gépemet és neki álltam sütni . Mivel jobban szeretek a gyermekemnek ,  olyan tízórait és édességet adni az iskolába  , amit én csinálok  , így emlékeztem rá  , hogy olvastam a Nők Lapja szeptemberi számában - Csokoládékrémes szelet csokigolyókkal , így gondoltam megcsinálom .Melyik az a gyermek , aki nem szereti a csokiskrémet és a gabonagolyókat ???? És ha a kettő egyben van !!!!! Remélem sikere lessz  , nagyon egyszerű és tényleg kb 30 perc alatt kész van ...







Íme a recept :

10dkg cukor , 3 tojás , 10dkg liszt , 10dkg étcsoki , 8dkg vaj , 1 dl tejszín , 10 dkg kakaós gabonagolyók
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A cukrot és az egész tojásokat elektromos habverővel keverjük habosra , amíg kifehéredik , könnyű  , krémes lessz / kb 3-5 perc /. Szitáljuk hozzá a lisztet , habverővel keverjük el . Béleljünk ki egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral , és 15 perc alatt süssük készre a piskótalapot . Közben vízfürdő felett olvaszthuk meg a csokit a vajjal , majd keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt /én vártam , amíg kihült a krém és úgy kentem rá a kihült piskótára/ , majd szórjuk rá golyókat , enyhén nyomkodjuk bele . Tegyük hűtőbe a krém szilárdulásáig , majd szeleteljük  3-4 napig friss marad .

Én még a lisztbe tettem kb. fél csomag sütőport , és a csokis krémhez 2 evőkanál porcukrot  , hogy édesebb legyen a krém .

A piskota puha , a krém selymes , a csokigolyók kellemesem ....... roppanak  , minden eggyes harapáskor.
Remélem elnyerte teszésedet  , és kipróbálod ....

   

2012. október 4., csütörtök

Hűtős lángos :D

Nálunk heti 1 alkalommal biztos kell lenni valami ,,keltnek,, . Ezen a héten a lángosra eset a választás . Szeretem ezt a receptet... mindíg friss ... mert akkor sütöm ki amikor éhesek a fiúk . Most bablevessel készült mert az is elfordogál magának .

 Íme a recept :

1kg sima liszt , kb fél liter langyos tej , 1 doboz /180g/ tejföl , kiskanál só , kiskanál cukor , 1 kocka élesztő/40g/.

Élesztőt a cukorral  , sóval  és 1 kanál liszttel felfuttatjuk . Tálba öntjük a liszttet , tejfölt és az élesztőnket. Hagyományos módon dagasztjuk a tésztát . Mikor szép hólyagos , akkor egy nagyobb tepsibe  ,amit előtte kikentünk olajjal   beletesszük a tésztát teszünk rá zacskót és mehet a hűtőbe . Akkor sütünk belőle amikor éhesek  . Bögrével szaggatom ki  , kinyújtom és bő  olajban sütöm , forró legyen az olaj  , mert akkor csak megszívja magát a tészta . Az első felét mindíg fedő alatt kb 2-3percig sütöm /vagy ha már kezd barnulni / akkor megfordítom.  Hűtőbe akár 2 napig is eláll . KB 20 db lángos van ebből az adagból .


Aki akarja tejfölel , sajttal , kecsappal vagy akár mindent tehet rá,...ahogy a fiam . 


2012. október 2., kedd

Kinder Bueno

Erről a sütiről többször olvastam de még soha nem kóstoltam .  Az osztálykirándulásra küldte az egyik nagymama  , nekem nagyon bejött  ,de sajnos a fiam nem kóstolhatta meg  , mivel allergiás a dióra .Így megígértem neki ,  hogy elkészítem csak az Ő kedvéért mogyoróból.... ízlet neki :D



Íme a recept :

Tészta :
 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk , teszünk bele 6 evőkanál porcukrot , 1 evőkanál étolajat , 2 evőkanál dara lisztet , 2 evőkanál prézlit , fél csomag sütőport - óvatosan összekeverjük , hogy a habot össze ne törjük . Tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát , erre 15 dkg sótlan mogyorót tettem dió helyet /egy kicsit belenyomkáltam a mogyorót/ megsütjük 200 fokon  kb 25-30 percig . A meleg tésztát megkenjük 1 üveg mogyorókrémmel.

Krém :
 Fél liter tej , 6 tojássárgája , 25 dkg cukor , 1 cs. vaníliás puding , 3 evőkanál sima liszt jól kikeverjük és megfőzzük . Ketté osztjuk az egyik felébe 10dkg olvasztott csokit teszünk , hagyjuk kihülni, majd kihűlés után belekeverünk 20-20 dkg vajat és jól kikeverjük a krémeket.

400 ml tejszín cukor ízlés szerint

Nutellás tésztára rákenjük a sárga krémet  , melyet tejben áztatott BEBE keksszel beborítunk . Erre rákenjük a csokis krémet. Tetejére kerül a kemény habbá vert tejszín.Én még reszeltem rá csokit.

Nagyon hamar elfogyott ....