Imádom a kávé ízét , de megmondom az öszintét ezt a sütit meg sem kóstoltam olyan hamar elfogyott .
Hozzávalók 12-16 darabhoz :
A tésztához :
4 tojás , 100g cukor , 4 ek víz , 5g instant kávé , 100g liszt
A krémhez :
4dl habtejszín , 1cs. vaníliás cukor , 2ek porcukor , 1 cs habfixáló
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük . A vízet felforraljuk , feloldjuk benne a kávét , majd langyosra hűtjük . A tojássárgáját a liszt felével a kávéval és a cukor másik felével simára keverjük majd a habba forgatjuk . Végül a többi lisztet is beleforgatjuk . A tésztát sima csöves nyomózsákba töltjük , és sütőpapírral kibélelt lemezre 5cm átmérőjű halmokat nyomunk belőle . 180 fokra előmelegített sütőbe sütjük . Sütés előtt a tetjét megszórtam egy kis csokival . A hideg tejszínt a cukrokkal és a habfixálóval verjük kemény habbá , két sütit ragasztjunk vele össze .
Jó étvágyat
2013. október 26., szombat
2013. október 25., péntek
Cipó
Fokhagyma krémlevest csináltam , ehez házi cipó dukál meg is csináltam nagy sikere lett .
Hozzávalók 2 db :
500 g sima liszt , 25g élesztő , 2 ek méz , 350 ml langyos víz , 2 tk só
A Lisztet egy dagasztó tálba szitáljuk , a közepére csinálunk egy kis mélyedést , ebbe tegyük a mézet , morzsoljuk rá az élesztőt és öntsünk rá 1 dl langyos vízet . Hagyjuk hogy az élesztő felfusson . Adjuk a többi hozzávalót is a liszthez , és dolgozzuk sima tésztává . Meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órán át . Lisztezett felülelten gyúrjuk át és osztjuk 2 részre , formájuk belőle cipókat . Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és hagyjuk kelni legalább 1 órát .
A tetejét éles késsel vágjuk meg . Permetezzük le vízzel és tegyük 230 fokra előmelegített sütőbe .1 perc múlva permetezzük meg vízzel . Ezt a műveletet végezük el 5x , aztán hagyjuk még sülni 15-20 percig . Ha kihűltek már ehetjük is .
Ha krémlevest teszünk bele akkor a tetejét vágjuk le félig majd szedjük ki a belsejét és 250 fokra előmelegített sütőbe pirítjuk meg , akkor a levestől nem fog széttázni .
Jó étvágyat
Hozzávalók 2 db :
500 g sima liszt , 25g élesztő , 2 ek méz , 350 ml langyos víz , 2 tk só
A Lisztet egy dagasztó tálba szitáljuk , a közepére csinálunk egy kis mélyedést , ebbe tegyük a mézet , morzsoljuk rá az élesztőt és öntsünk rá 1 dl langyos vízet . Hagyjuk hogy az élesztő felfusson . Adjuk a többi hozzávalót is a liszthez , és dolgozzuk sima tésztává . Meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órán át . Lisztezett felülelten gyúrjuk át és osztjuk 2 részre , formájuk belőle cipókat . Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és hagyjuk kelni legalább 1 órát .
A tetejét éles késsel vágjuk meg . Permetezzük le vízzel és tegyük 230 fokra előmelegített sütőbe .1 perc múlva permetezzük meg vízzel . Ezt a műveletet végezük el 5x , aztán hagyjuk még sülni 15-20 percig . Ha kihűltek már ehetjük is .
Ha krémlevest teszünk bele akkor a tetejét vágjuk le félig majd szedjük ki a belsejét és 250 fokra előmelegített sütőbe pirítjuk meg , akkor a levestől nem fog széttázni .
Jó étvágyat
2013. október 19., szombat
Duplán banános- csokis Tündértorta --- Cupcakes
Megint itt a hétvége és nem telhet el édesség nélkül . Mivel pár napja vettem banán és a fiúk rá sem néztek , tudtam hogy máshogy nem fog elfogyni csak ha el sütöm valami finom sütibe . Nagyon szeretik a muffint de csak a Cupcakest , ami ugye nem száraz ....
Hozzávlók 28 darabhoz :
200g vaj , 200g tejcsoki , 500g sima liszt , 2 kk. szódabikarbóna , 2 kk fahéj , 2 banán , 2 tojás , 0,5 l tej , 300 g cukor
Hozzávalók a krémhez :
300ml tejszín , 250 g mascarpone , 5 ek porcukor , 2 banán
Egy tálba tesszük az összes hozzávalók - a csokit apróra vágjuk , a banánt pedig összenyomjuk --- így keverjük ki simára . Papírkapszikkal kirakjuk a muffinsütőt és belekanalazzuk a tésztánkat , 200 fokra előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük . Hagyjuk kihűlni .
A tejszínt kemény habbá verjük , egy másik tálba a mascarponet a banánt és a cukrot jól kikeverjük és óvatossan összekeverjük a két masszát . Amíg hűlik a muffin betesszük a hűtőbe .
Ha kihűltek a muffinok csillag végű tortadíszítővel díszítjük .
És egy kicsit a hallowenre hangolódva :D
Jó étvágyat
Hozzávlók 28 darabhoz :
200g vaj , 200g tejcsoki , 500g sima liszt , 2 kk. szódabikarbóna , 2 kk fahéj , 2 banán , 2 tojás , 0,5 l tej , 300 g cukor
Hozzávalók a krémhez :
300ml tejszín , 250 g mascarpone , 5 ek porcukor , 2 banán
Egy tálba tesszük az összes hozzávalók - a csokit apróra vágjuk , a banánt pedig összenyomjuk --- így keverjük ki simára . Papírkapszikkal kirakjuk a muffinsütőt és belekanalazzuk a tésztánkat , 200 fokra előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük . Hagyjuk kihűlni .
A tejszínt kemény habbá verjük , egy másik tálba a mascarponet a banánt és a cukrot jól kikeverjük és óvatossan összekeverjük a két masszát . Amíg hűlik a muffin betesszük a hűtőbe .
Ha kihűltek a muffinok csillag végű tortadíszítővel díszítjük .
És egy kicsit a hallowenre hangolódva :D
Jó étvágyat
2013. október 17., csütörtök
,,Szaftos " karaj túrbós hasselback burgonyával
Egyik kedvenc köretünk lett a hasselbach burgonya most egy kicsit felturbóztam ....
Hozzávalók :
700g karaj , 2 nagy fej vöröshagyma , só , bors , curry , 300ml főzőtejszín
Hozzávalók a hasselbach burgonyához :
1 kg egyforma nagyságú burgonya , só , bacon , füstölt sajt
A karajt felszeleteljük kicsit kikloffoljuk , a hagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk és rátesszük a husit . Ezt is fehéredésig pirítjuk . Sózzuk borsozzuk és készre főzzük .A legvégén felöntjük a főzőtejszínnel és ízesítjük a curry-vel , és még 5 percig főzzük .
A burgonyát bevagdossuk sózzuk és a résekbe tesszük a bacont és a sajtot , kiolajozott tepsire rakjuk és 200 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük , és a ,, szaftos " karajjal tálaljuk .
Jó étvágyat ......
Hozzávalók :
700g karaj , 2 nagy fej vöröshagyma , só , bors , curry , 300ml főzőtejszín
Hozzávalók a hasselbach burgonyához :
1 kg egyforma nagyságú burgonya , só , bacon , füstölt sajt
A karajt felszeleteljük kicsit kikloffoljuk , a hagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk és rátesszük a husit . Ezt is fehéredésig pirítjuk . Sózzuk borsozzuk és készre főzzük .A legvégén felöntjük a főzőtejszínnel és ízesítjük a curry-vel , és még 5 percig főzzük .
A burgonyát bevagdossuk sózzuk és a résekbe tesszük a bacont és a sajtot , kiolajozott tepsire rakjuk és 200 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük , és a ,, szaftos " karajjal tálaljuk .
Jó étvágyat ......
2013. október 15., kedd
Laska gomba pörkölt házi kenyérkéval
Egyik kedvenc ételem a gomba ....
Hozzávalók :
1,5 laska gomba , 2 nagy fej vöröshagyma , olaj , pirospaprika , só , petrezselyem /de csak a ,,zöldje" /
A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk , az összevágot megmosott gombát ráöntjük a hagymára erre tesszük a 2 ek pirospaprikát , sózzuk felöntjük egy kis vízzel . Egy csokor apróra vágott petrezselemmel is ízesítjük és készre főzzük . Házi kenyérrel kínáljuk , a kenyér receptjét ezen a linken találjátok http://ajakonyhaja.blogspot.sk/2013/08/zurichi-kenyer.html .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
1,5 laska gomba , 2 nagy fej vöröshagyma , olaj , pirospaprika , só , petrezselyem /de csak a ,,zöldje" /
A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk , az összevágot megmosott gombát ráöntjük a hagymára erre tesszük a 2 ek pirospaprikát , sózzuk felöntjük egy kis vízzel . Egy csokor apróra vágott petrezselemmel is ízesítjük és készre főzzük . Házi kenyérrel kínáljuk , a kenyér receptjét ezen a linken találjátok http://ajakonyhaja.blogspot.sk/2013/08/zurichi-kenyer.html .
Jó étvágyat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)