2018. április 8., vasárnap

A Zserbó

Eggyik kedvenc sütink.

Hozzávalók:

500g sima liszt, 2 tojás, 100g porcukor, 250g vaj, 1dl tej, 20g élesztő, 1 mk szódabikarbóna, 1 kupica rum

Töltelék:

200g dió, 100g porcukor, 1cs. vaníliás cukor, 1 citrom héja, 1 kupica rum,3dl sárgabarack lekvár,

A bevonáshoz:

200g főzőcsoki

Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk és 1 kk cukorral összekeverjük, majd felfutattjuk.
A lisz közepébe ¸utjüka 2 tojást, belemorzsoljuk a vajat beleszórjuk a cukrot , a szódabikarbónát. Hozzáöntjük a rumot és az éleszt, majd alapossan összedolgozzuk és a tésztát hagyjuk álni. . Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk összekeverjük a cukrokkal és a citrom héjjal. A lekvárba belekeverjük a rumot.
A tésztát 4 részre osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Az első réteg tésztát meg kenjük a levár harmadával rászorjuk a dió harmadát . Ráfektetjük a második réteg tésztát és addig folytatjuk míg el nem fogy a hozzávalónk a negyedik tésztára nem teszünk semmit. Egy ideig szobahőmérsékleten hagyjuk kelni, majd megszurkáljuk és közepes hőmérsékletű sütőbelassan megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Végül bevonjuk az olvasztott csokival.
                               
                                   Jó étvágyat

1 megjegyzés:

  1. 2017 ford fusion hybrid titanium - ITIAN D'IN' N' ALL TIME
    2017 ford fusion hybrid titanium - It's been a while since we've citizen super titanium armor heard anything about this brand titanium necklace new man titanium bracelet car! We're so confident in titanium canteen their ability to raw titanium keep

    VálaszTörlés