2014. március 4., kedd

CORN DOG --- ,, Kukorica kutya "

Már régebben is láttam keringeni a neten de akkor nem találtam hozzá receptet . Nem rég egy kedves barátnőm osztotta meg velem és ott volt a recept is , így nem maradt más hátra megcsináltam ..... és sikere volt . És hogy én is tudjak belőle enni GM lisztett használtam , és sikerült vennem GM virslit is .

Hozzávalók :

12db virsli , 1 bögre liszt / én Schär Mehl Farine  univerzális GM liszt-et használtam / , 1 bögre kukoricaliszt , ízlés szerint só bors , fél teáskanál cukor , 1 cs. sütőport , 1 tojás , 1 1/2 bögre tej , olaj , hurkapálcika

Lisztet , sót , borsot , cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk . Közepébe ütjük a tojást , és lassan adagolva állandó kevergetés mellet hozzáadjuk a tejet is . Jó sűrű palacsinta tésztát kell hogy kapjunk . Amíg forrósodik az olaj a virsliket feltűzdeljük a hurkapálcikára , majd lisztbe forgatjuk ,  hogy ráragadjon a massza . Egy magassabb pohárba öntjük a masszánkat  , belemártjuk a virslinket úgy hogy elmerüljön a masszában .  Bő forró olajba rakjuk  max 2-3 db , akkor a tuti ha feljönnek és maguktól forognak az olajban . Kb 3 perc alatt aranybarnára sütjük , és papírkéztörlőre szedjük . Majonézzel és kecsappal tálaltam .
                                                  Jó étvágyat


Receptért köszönet http://m.amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/corn-dog/ .

7 megjegyzés:

  1. Szia!
    Másfél vagy fél bögre tejet teszel bele? ( Bocsi, csak nekem nem volt egyértelmű). Köszi

    VálaszTörlés
  2. Másfél bögre tej , amúgy liszt függő is , én nem egyszere öntötem hozzá a tejet , sok sikert :-)

    VálaszTörlés
  3. Még valamit had kérdezzek mielőtt neki állok: Én csak Schar Farina lisztet kaptam, a hölgy az üzletben még hallani se hallott Mehl Farine lisztről. Szerinted ez is jó lehet? Vagy csak a neve más? Nagyon kísérletezni nem akarok, mert most dobtam ki az ablakon vagy 2-3ezer forintot egy süti miatt, amit szerintem még ki se próbált az illető és úgy tette fel a receptet...
    Előre is köszi :)

    VálaszTörlés
  4. A liszt amit vettél ugyanaz Schär Mehl Farine , én a blogomra csakis olyan receptet teszek fel amit ki is , próbáltam , ha netán egy recept elsőre nem sikerül addig kísérletezek amíg jó nem lessz , ez a recept elsőre sikerült és azóta is töbször elkészítettem , remélem nektek is ízlik majd :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszönöm :))) Majd beszámolok (remélhetőleg) a sikeremről :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett!!! Köszi a receptet!! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szívesen ...... és örülök , hogy ízlet :D

    VálaszTörlés