2013. december 28., szombat

Hólabda

Eggyik kedvenc karácsonyi édességem . Mindíg az ANYUKÁM receptje alapján készítem , így legálább olyan érzésem van mintha velünk volna :( .

Hozzávalók a tésztához :

8 tojás , 400g porcukor , 250g sima liszt , 2 ek kakaó , 8 ek forró víz , 1 sütőpor

Hozzávalók a krémhez :

3 tojássárgája , 3 dl tej, 2 ek sima liszt , 200g porcukor , 250g vaj

Kókuszreszelék vagy háztartási kekszmorzsa, főzőcsoki

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük . Beleszitáljuk a lisztet , a kakaót és a sütőport és jól összekeverjük . A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatossan a lisztes masszához keverjük két részre osztjuk így sütjük meg. A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a krémmel 2 darabonként összeragaszgatjuk és az oldalát is megkenjük a krémmel . Beleforgatjuk a kókuszreszelékbe vagy a kekszmorzsába . A tetejét olvasztott csokival díszítjük .

A krém elkészítése : a tojást a tejbe jól elkeverjük beletesszük a sima lisztet és állandó kevergetés melett sűrű masszává főzzük , majd hagyjuk kihűlni . A vajat a cukorral jól kikeverjük és a két masszát jól összekeverjük .


                                                    Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése