2013. augusztus 25., vasárnap

Pizza tallérok

Egy kis vendégváró falatok , vagy gyermek zsúrra tökéletes ...

Hozzávalók :


Paradicsomos alap
Hozzávalók :

1 közepes fej hagyma , 2 gerezd fokhagyma , 1 evőkanál oliva olaj , 1doboz /425ml/ szeletelt vagy egész paradicsom , 1 evőkanál oregáno , só , bors , cukor ízlés szerint
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk . Üvegesre pirítjuk az oliva olajon , hozzáöntjük a a előtte kezünkkel óvatossan szétnyomkált paradicsomot . Hozzáadjuk a fűszereket , a sót , és a cukrot . 20 percig főzzük nem letakart edénybe , hogy a felesleges víz elpárologjon , és elég sűrű masszát kapjunk . Ha kihűlt akkor rákenhetjük a tésztára .

Pizza alap tészta :
Hozzávalók :

300g sima liszt + a sodródeszkára , 21 g élesztő , 1 csapott evőkanál cukor , 180 ml langyos víz , 1 csapott teáskanál só ,oregánó ,  1 evőkanál oliva olaj , + olaj a tepsi kikenéséhez

A lisztet beleszitáljuk egy tálba . A közepébe lyukat csinálunk beletesszük az élesztőt , a cukrot , a sót és 5 evőkanál langyos vizet . Villával egy kicsit összkeverjük és letakarva addig hadjuk , amíg az élesztőnk fel nem fut . Ha az élesztőnk felfutott , akkor hozzáöntjük az olajat az oregánót és a maradék vízzel rugalmas tésztát gyúrunk .  Lisztezet sodródeszkán kinyújtjuk a tésztát és egy pohár segítségével kiszagatjuk a tallérokat és a kiolajozott tepsire rakjuk .
 Megkenjük a paradicsomos alappal a tallérokat  erre rakjuk a feltétet , ami lehet : pizza sonka , kolbász szalonna , gomba , kukorica , ananász , sajt..... és még sorolhatnám  , mindenki azt tegyen rá amit otthon szeretnek , csak a sajtot a tetejéről ne felejtsétek el . 230 fokra előmelegített sütőbe  10 percig sütjük , mivel a tészta elég vékony , azért figyeljünk oda nehogy túlsüljön ...
                                    Jó étvágyat ........




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése