2013. május 12., vasárnap

Almás rugelach

Már csinálta csokis rugelach kifliket , az is nagyon ízlett . Az a tészta .... omlós-porhanyós....hhmmmm.... Érdekesnek találtam ezt a kombinációt is , egy blogon jelent meg a recept http://www.mandykertje.hu/2013/05/almas-rugelach.html , mindjárt ki is próbáltam , nagy sikere volt, csak ajánlani tudom .

Hozzávalók tésztához :

225g puha vaj , 225g krémsajt / én mascarponet használtam/ , csipet só , 2ek. porcukor , 2 bögre/2,5dl/ sima liszt , 

Hozzávalók a töltelékhez :

1 nagyobb alma , 1-2 ek. cukor , 2 kk. fahéj

Tetejére :

1 felvert tojás , 1ek. porcukor

A vajat felhabosítjuk , hozzá dolgozzuk a krémsajtot , sót , porcukrot jól kikeverjük , és apránként hozzákeverjük a lisztet . A tészta ragacsos lessz , ezért tegyük hűtőbe , legalább 1-2 órára , nekem egész éjjel pihent . Miután a tészta jól kihült ketté vesszük és téglalap formájúra nyújtjuk . Az almát lereszeljük és összekeverjük a cukorral és a fahéjjal , felét eloszlatjuk a tésztán , úgy hogy a szélein maradjon hely. Az egészet feltekerjük és háromszögekre vágjuk . Amíg melegszik a sütő hideg helyre tesszük , és ugyanígy csinálunk a másik tésztával is . 180 fokra előmelegített sütőbe ,  mielőtt betesszük a sütiket előtte , a lekenjük a felvert cukros tojással és 20-25 percig aranybarnára sütjük .



Jó étvágyat......




1 megjegyzés: