Hozzávalók tésztához :
225g puha vaj , 225g krémsajt / én mascarponet használtam/ , csipet só , 2ek. porcukor , 2 bögre/2,5dl/ sima liszt ,
Hozzávalók a töltelékhez :
1 nagyobb alma , 1-2 ek. cukor , 2 kk. fahéj
Tetejére :
1 felvert tojás , 1ek. porcukor
A vajat felhabosítjuk , hozzá dolgozzuk a krémsajtot , sót , porcukrot jól kikeverjük , és apránként hozzákeverjük a lisztet . A tészta ragacsos lessz , ezért tegyük hűtőbe , legalább 1-2 órára , nekem egész éjjel pihent . Miután a tészta jól kihült ketté vesszük és téglalap formájúra nyújtjuk . Az almát lereszeljük és összekeverjük a cukorral és a fahéjjal , felét eloszlatjuk a tésztán , úgy hogy a szélein maradjon hely. Az egészet feltekerjük és háromszögekre vágjuk . Amíg melegszik a sütő hideg helyre tesszük , és ugyanígy csinálunk a másik tésztával is . 180 fokra előmelegített sütőbe , mielőtt betesszük a sütiket előtte , a lekenjük a felvert cukros tojással és 20-25 percig aranybarnára sütjük .
Jó étvágyat......
Örülök, hogy jól sikerült :)
VálaszTörlés