2013. április 6., szombat

Túros-lekváros csiga Limarától

Szeretem Limara receptjeit  , és mikor tegnap feltette ezt a receptett  http://limarapeksege.blogspot.hu/2013/04/turos-lekvaros-csiga.html, nem gondolkodtam rajta sokáig , hogy megcsináljam . Gondoltam ha szombaton megcsinálom meg van a vasárnapi reggelink , háááttt... remélem marad belőle..... Egy nagyon kedves barátnőmtől , még a nyáron kaptam   narancsos - füge lekvárt és vártam a megfelelő pillanatra - és sütire amibe elhasználhatnám , szerintem ennél jobb helyen nem ,, végezhetet " volna :D . 

Hozzávalók :

400g sima liszt , csipet só , 120g porcukor , 2 tk. sütőpor , 50g vaj , 250g túró , 1 tk. vanília eszencia , 1 tojás , 2-3 evőkanál tej

Töltelék:

Narancsos- fügelekvár , de használhatunk bármilyet , vagy akár kakaót diót , mákot.....

Minden hozzávalót beleteszünk egy tálba és kézzel jól összedolgozzuk . Letakarjuk és hagyjuk 10-15 percig pihenni . Ezután vékonyan lisztezett sodródeszkán 3mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk , megkenjük gazdagon lekvárral , feltkerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk /2 tepsi/ és 200 fokra  előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük .
Jó étvágyat.....

2 megjegyzés: