2013. április 3., szerda

Pikáns karaj

Nagyon nem tudtam , hogy mit főzzek ma . Szeretem az ilyen fajta recepteket , mert  a pácban a husi elál akár 3-4 napig is , és minél tovább van a pácban , annál puhább és ízletesebb , de akár a pácolás után 2 órával is elkezdhetjük sütni.. Akár egy gyors ebédet  , vagy egy gyors vacsorát lehet belőle ,,rittyenteni".....

Hozzávalók :

6-7 szelet karaj , 2 egész tojás , 1/2 ek. só , 1 ek. vegeta , 1 ek. kukoricakeményítő , 1 ek. olaj , 1ek. mustár , 1 kk. bors , 1 ek. majonéz , 1/2 ek pirospaprika , 1ek. majoranna , 1ek. kecsap , 3 gerezd zúzott fokhagyma1 kk. cukor

A páchoz a hozzávalókat simára keverjük és eggyenként belerakjuk a kikloffolt husikat  , jól összekeverjük , hogy mindenhol érje a pác . Hagyjuk álni legalább 2 órát a hűtőbe , de akár 3-4 napig is eláll . Kenyérrel , salátával , hassábburgonyával...... vagy kinek mi az  óhaja azzal kínáljuk - tálaljuk ....
Jó étvágyat .....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése