2013. április 6., szombat

Nyam- nyam főzelék kolbász csipsszel....

Mikor megjön a fiam az iskolából  , első dolga , hogy felemeli az fedőket és megnézi mi van az edényben-- mi jót főzött Anya!!! . De ma mikor felemelte és meglátta , hogy főzelék  és én láttam az arcát nagyon gyorsan kezdtek forogni az agytekervényeim, hogy most Én a kérdésére -- hogy  milyen főzelék EZ!!!??? - mit is mondjak --hát mégsem mondhatom hogy borsó-meg répa- meg krumpli--.és mivel szerintem mi ANYÁK nagyon kreatívak tudunk lenni ha  arról van szó , hogy elfogyon az étel amivel dolgoztunk , jóformán pillanatok alatt kifutott a számon--- NYAM---NYAM FŐZELÉK KOLBÁSZCSIPSSZEL --- akkor a fiam kivirult , és hát Ő ebből eszik... hát evett 2 nagy tányérral... Úgyhogy ezután mindíg más neve lessz a főzeléknek, hogy elfoggyon ...

Hozzávalók :

300g cukorborsó , 2 közepes répa , 3 nagyobb burgonya , 1 l tej , só , bors , cukor , 2ek. kukoricakeményítő ,1 ek. pirospaprika , 3ek. olaj , enyhén csípős kolbász

Répát és a burgonyát megtisztítjuk és egyforma nagyságúra vágjuk . Az olajat egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a zöldséget egy kicsit lepirítjuk ,  előízesítjük és annyi vízet öntünk rá  , hogy ellepje és közepes lángon addig főzzük , amíg a zöldségek meg nem puhulnak . Ekkor felöntjük a tejjel és felforraljuk  , mikor a tejjel is felfort akkor a vízzel elkevert keményítővel besűrítjük . Egy kicsit édessebnek kell lenni , mert a borsó igényli . Lehet csinálni rántással is .
A kolbászt vékonyra szeljük ,  bő olajban kisütjük , és ezzel tálaljuk a főzeléket .
Jó étvágyat

2 megjegyzés:

  1. Nyam-nyam bizony! :) Ez olyasmi mint gyermekkoromban az "eddmeg-leves" és "kapdbe-főzelék" :)))

    VálaszTörlés
  2. Hát igen , de ha valaminek érdekes neve van mindjárt jobban ízlik ... :P

    VálaszTörlés