Hozzávalók :
300g cukorborsó , 2 közepes répa , 3 nagyobb burgonya , 1 l tej , só , bors , cukor , 2ek. kukoricakeményítő ,1 ek. pirospaprika , 3ek. olaj , enyhén csípős kolbász
Répát és a burgonyát megtisztítjuk és egyforma nagyságúra vágjuk . Az olajat egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a zöldséget egy kicsit lepirítjuk , előízesítjük és annyi vízet öntünk rá , hogy ellepje és közepes lángon addig főzzük , amíg a zöldségek meg nem puhulnak . Ekkor felöntjük a tejjel és felforraljuk , mikor a tejjel is felfort akkor a vízzel elkevert keményítővel besűrítjük . Egy kicsit édessebnek kell lenni , mert a borsó igényli . Lehet csinálni rántással is .
A kolbászt vékonyra szeljük , bő olajban kisütjük , és ezzel tálaljuk a főzeléket .
Jó étvágyat
Nyam-nyam bizony! :) Ez olyasmi mint gyermekkoromban az "eddmeg-leves" és "kapdbe-főzelék" :)))
VálaszTörlésHát igen , de ha valaminek érdekes neve van mindjárt jobban ízlik ... :P
VálaszTörlés