Egy kedves barátnőm osztotta meg velem ezt a receptet . Mivel a puncsos süti is az egyik kedvencek közé tartozik nálunk , így neki vágtam . Nekem másfajta receptem van majd azt is megcsinálom , de most ezt próbáltam ki .
Hozzávalók a tésztához :
500g liszt , 250g vaj , 1/2 csomag sütőpor , 200g porcukor , 2 tojássárgája , kb. 2dl tej , csipet só
Hozzávalók a krémhez :
100g vaj , 100g porcukor , 1dl rum , 1dl tej , 1 , puncsaroma , 2evőkanál kakaó , 3 evőkanál barack lekvár
Tetejére :
150g porcukor , meggyszörp
A tésztához valókat összedolgozzuk és 3 részre osztjuk . Eggyenként kinyújtjuk 25x35 cm - tepsi nagyságúra és a tepsi hátoldalán megsütjük egyenként , 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 15- 20 percig sütjük . Még melegen levágjuk a széleit.
A töltelékhez az egyik lapot és a levágott széleket összetördeljük a rummal , tejjel és a puncsaromával leöntjük , hogy magába szívja . Addig a vajat , a cukrot , a kakaót , és a lekvárt jól kikeverjük . Összekeverjük a vajasmasszát a tésztással .
Az egyik lapot tálcára tesszük megkenjük a krémes masszánkal és rátesszük a másik lapot és lenyomatjuk . Addig a porcukrot kikeverjük a meggyszörppel /óvatossan adagoljuk/ sűrű , folyós legyen , ezt kenjük rá a tésztára . Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük .
Jó sütést....
Én is puncsosat, csak tortát készítettem a hétvégén. Szuper ez a verzió is! ;-)
VálaszTörlésLáttam tetszett is :D
TörlésNagyon finom volt! Ahogy mondtam is, volt benne cucc!
VálaszTörlésakkor nem volt száraz ???? :D
Törlés