2013. március 29., péntek

Levandulás keksz

Szerintem mindenkinek a Levanduláról --- szappan jut eszébe  , de aki szeret kísérletezni , mint egy kedves BARÁTNŐM bake!ann annak tuti beválik . Egy nagyon érdekes ízvilág tárul elénk . A recept sem bonyolult , húsvétra a locsolókat is meglephetjük ezzel a kekszel . És ami a lényeg finoooommmm...

Hozzávalók 20-25db hoz :

200g liszt , 2tk. szárított levandulavirág , 1 tk. reszelt citrom héj , 1 tk. szódabikarbóna , csipet só , 1 tojás , 120g cukor , 50 g puha vaj , 2ek. méz , 1 ev. víz
+ kristálycukor a bevonáshoz



Egy tálba szitáljuk a lisztet , hozzá adjuk a levandulavirágot/ én a két tenyerem között törtem össze/ , a reszelt citrom héjat , a szódabikarbónát és a csipet sót .
Egy másik edényben habosra keverjük a vajat a cukorral belekeverjük a tojást , a mézet  és a vizet , jó simára kikeverjük . Mikor szép sima adagonként hozzákeverjük a lisztet és csomómentesre keverjük . 

Beteszük a hűtőbe 1 órára

Előmelegítjük a sötőt 180 fokra .

A masszánkból diónyi nagyságú gombócokat formálunk , beleforgatjuk a kristálycukorba , és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk , kicsit távolabb egymástól , mert sütésközben szétterülnek .
Mehet az előmelegített sütőnkbe 7-8 percre , de figyeljük , mert nagyon hamar túlsülhetnek .

Jó étvágyat.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése