2013. március 29., péntek

Francia kifli---- fázisfotókkal....

Annyit tudok róla írni--- mondani , hogy NAGYON FINOOOOOMMMMM... , egyik kedvenc és akár mint reggeli is finom  , mert nem punnyad meg és nem is szárad meg másnapra , főleg ha marad belőle ...

Hozzávalók :

700g sima liszt , 3dl tej , 2 ek. kristálycukor , 3ek. kakaó , 1 mokkáskanál só , 2 dl olaj , 40g élesztő

Nutella , dió , mák .....

 Az élesztőt hagyományos módon felfutatjuk . A lisztet beleszitáljuk egy dagasztótálba , beleöntjük a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt . Rugalmas tésztává dagasztjuk , elveszük a tészta 1/4 részét egy másik tálba tesszük és hozzá dolgozzuk a 4 evőkanál tejjel kikevert kakaóport , és jól összedagasztjuk , hogy a tésztánk mindenhol kakaós legyen . 20 percig kelesztjük mindkét fajta tésztánkat . 4 felé osztjuk mind a kettőt és cipókat formálunk belőlük /8 db cipónk lessz/ .

 Hagyjuk pihenni addig míg a tepsiket /2db/ kikenjük vajjal . Kisodorjuk a fehér tésztánkat 1/2 cm vastagságúra , és külön kisodorjuk a kakaós tésztánkat is. A kakaósat rátesszük a fehérre jól rányomkodjuk

és 8 háromszöget vágunk belőle ,  a végét megtöltjük nutellával /de ízlés szerint bármivel meg lehet tölteni/,
fecsavarjuk a spicc felé , megkenjük felvert tojással és sorba rakjuk a tepsinkre . Míg melegszik a sütőnk 200 fokra  , addig hagyjuk pihenni a kifliket .
Berakjuk az előmelegített sütőnkbe és 20-25 percig sütjük.....
Jó étvágyat.....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése