Annyit tudok róla írni--- mondani , hogy NAGYON FINOOOOOMMMMM... , egyik kedvenc és akár mint reggeli is finom , mert nem punnyad meg és nem is szárad meg másnapra , főleg ha marad belőle ...
Hozzávalók :
700g sima liszt , 3dl tej , 2 ek. kristálycukor , 3ek. kakaó , 1 mokkáskanál só , 2 dl olaj , 40g élesztő
Nutella , dió , mák .....
Az élesztőt hagyományos módon felfutatjuk . A lisztet beleszitáljuk egy dagasztótálba , beleöntjük a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt . Rugalmas tésztává dagasztjuk , elveszük a tészta 1/4 részét egy másik tálba tesszük és hozzá dolgozzuk a 4 evőkanál tejjel kikevert kakaóport , és jól összedagasztjuk , hogy a tésztánk mindenhol kakaós legyen . 20 percig kelesztjük mindkét fajta tésztánkat . 4 felé osztjuk mind a kettőt és cipókat formálunk belőlük /8 db cipónk lessz/ .
Hagyjuk pihenni addig míg a tepsiket /2db/ kikenjük vajjal . Kisodorjuk a fehér tésztánkat 1/2 cm vastagságúra , és külön kisodorjuk a kakaós tésztánkat is. A kakaósat rátesszük a fehérre jól rányomkodjuk
és 8 háromszöget vágunk belőle , a végét megtöltjük nutellával /de ízlés szerint bármivel meg lehet tölteni/,
fecsavarjuk a spicc felé , megkenjük felvert tojással és sorba rakjuk a tepsinkre . Míg melegszik a sütőnk 200 fokra , addig hagyjuk pihenni a kifliket .
Berakjuk az előmelegített sütőnkbe és 20-25 percig sütjük.....
Jó étvágyat.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése