Mindíg is imádtam a juhtúrót akár nokedlire tettem , de csak sima vajas kenyérrel is szeretem .
Hozzávalók :
300 g Schär Mehl Farine univerzális GM liszt , 2 közepes nagyságú nyers burgonya , 2 tojás , só , víz , 300 g juhtúró , szalona
A lisztbe belereszeljük a burgonyát , beleütjük a két tojást , sózzuk és annyi vízet adunk hozzá , hogy jó sűrű nokedli tésztát kapjunk . Hagyományos módon lobogó vízbe szagatjuk .Ha feljön a víz felszínére , 3-5 percig főzzük , Majd leszűrjük és hideg vízzel áttöblítjük . A szalonát megpirítjuk . Egy edénybe tesszük a leöblített nokedlit és elkeverjük a juhtúróval , ezután belekeverjük a szalonnát és egy kis szalonazsírral ízesítjük .
Tálaláskor tehetünk rá tejfölt is .
Jó étvágyat
2014. július 13., vasárnap
2014. május 11., vasárnap
Hatlapos süti
Finoooommmmmmm ......
Hozzávalók a tésztához :
600g liszt , 250g vaj , 100g porcukor , 1 tojás , 2 sütőpor , kevés tej
Hozzávalók a krémhez :
fél liter tej , 10g kakaó , 1 tojássárgája , 40g liszt , 200g cukor , 50g vaj
A tészta hozzávalói jól összegyúrjuk és 6 felé osztjuk , kinyújtjuk és tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük .
Jó étvágyat
Hozzávalók a tésztához :
600g liszt , 250g vaj , 100g porcukor , 1 tojás , 2 sütőpor , kevés tej
Hozzávalók a krémhez :
fél liter tej , 10g kakaó , 1 tojássárgája , 40g liszt , 200g cukor , 50g vaj
A tészta hozzávalói jól összegyúrjuk és 6 felé osztjuk , kinyújtjuk és tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük .
A tejből , kakaóból , tojássárgájából , lisztből és a cukorból krémet főzünk , belekeverjük a vajat és még melegen megkenjük a lapokat .
2014. április 27., vasárnap
Muffin
A legegyszerűbb és leggyorsabb édesség : D
Hozzávalók :
2 bögre liszt , 1 bögre porcukor , 1 bögre tej , fél bögre olaj , 1 tojás , 1 cs. sütőpor
fahéj , csoki , áfonya , lekvár , gyümölcs .....
Egy tálba a lisztett a cukrot és a sütőport összekeverjük . Egy másik tálba a tejet , olajat és a tojás jól kikeverjük . A két masszát összekeverjük . Ízlés szerint ízesítjük . Papírkapszlival kirakott muffinsütőbe kamalazzuk és 200 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük .
Jó sütögetés :D
Hozzávalók :
2 bögre liszt , 1 bögre porcukor , 1 bögre tej , fél bögre olaj , 1 tojás , 1 cs. sütőpor
fahéj , csoki , áfonya , lekvár , gyümölcs .....
Egy tálba a lisztett a cukrot és a sütőport összekeverjük . Egy másik tálba a tejet , olajat és a tojás jól kikeverjük . A két masszát összekeverjük . Ízlés szerint ízesítjük . Papírkapszlival kirakott muffinsütőbe kamalazzuk és 200 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük .
Jó sütögetés :D
2014. április 26., szombat
Kígyórétes ---- GM
Egy kis finomság lisztérzékenyeknek :D
Hozzávalók 4 rúd réteshez :
500g Schär Mehl Farine --- GM liszt / vagy kinek mi vált be / , 250 g vaj , 1dl tej , 1 kk cukor , 2 tojás , 1-2 ek tejföl , csipet só , 20g élesztő vagy 1 cs GM - sütőpor
+1 tojás a kenéshez
Almás töltelékhez :
500g megtisztított lereszelt alma , fahéj és cukor ízlés szerint , gm - zsemlemorzsa
Túrós töltelékhez :
500g túró , 3 ek tejföl , 1 tojás , 1/2 citrom reszelt héja , 1cs vanilíás cukor , cukor ízlés szerint
Mivel én sütőport használtam így a tészta hozzávalóit csak összekevertem és jó sima tésztává dolgoztam . Ha élesztővel csináljuk akkor az élesztőt futtatjuk fel hagyományos módon . A tésztát osztjuk 4 részre . Nyújtsuk ki vékony téglalap alakúra . Gondolatba osztjuk 3 részre a két szélét vagdossuk be 1cm -renként . A közepébe szórjunk egy kis zsemlemorzsát és erre tegyük rá a jól összekevert almás töltelékünk felét , majd óvatossan hajtogatjuk rá a bevagdosott tésztacsíkokat . Óvatossan tegyük átt a tepsinkre , mindegyik tésztával így járjunk el . Az elkészített réteseket kenjük le felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük . Tálaláskor szórjuk meg porcukorral .
A tésztáinkat megtölthetjük akár mákkal , meggyel , sárgabarackkal .... ki mit szeret .
2014. április 21., hétfő
Húsvéti aszpikos tojás
Minden évben kipróbálok valami újdonságot , idén erre az aszpikos tojásra esett a választás . Az a jó ebben a receptben , hogy a fantáziánkra van bízva , hogy mit teszünk bele vagy épp mi van a hűtőben .
Hozzávalók :
10 kimosott - kiszárított tojáshéj ,1cs zselatín / fél liter vízhez / 2 főtt tojás , retek , újhagyma , paprika , snidling , sonka - szalámi ........
A tojás már régebb óta gyűjtöttem , mikor rántottát csináltam , akkor nem ketté törtem a tojás , hanem a tetejére csináltam egy nagyobb lyukat jól kimostam vízzel , és lyukkal lefelé tettem , hogy a víz kifolyon és jól kiszáradjanak .
A hozzávalókat apróra vágjuk és beletesszük a tojáshéjba , a zselatínt a csomagon leírtak szerint elkészítjük és belekanalazzuk az előkészített tojáshéjba . Nekem pont elég volt a fél liter zselatín . Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük . Másnap óvatossan leszedjük a tojáshéjat , és tálaljuk .
Jó étvágyat !
Hozzávalók :
10 kimosott - kiszárított tojáshéj ,1cs zselatín / fél liter vízhez / 2 főtt tojás , retek , újhagyma , paprika , snidling , sonka - szalámi ........
A tojás már régebb óta gyűjtöttem , mikor rántottát csináltam , akkor nem ketté törtem a tojás , hanem a tetejére csináltam egy nagyobb lyukat jól kimostam vízzel , és lyukkal lefelé tettem , hogy a víz kifolyon és jól kiszáradjanak .
A hozzávalókat apróra vágjuk és beletesszük a tojáshéjba , a zselatínt a csomagon leírtak szerint elkészítjük és belekanalazzuk az előkészített tojáshéjba . Nekem pont elég volt a fél liter zselatín . Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük . Másnap óvatossan leszedjük a tojáshéjat , és tálaljuk .
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)