Már régebben is láttam keringeni a neten de akkor nem találtam hozzá receptet . Nem rég egy kedves barátnőm osztotta meg velem és ott volt a recept is , így nem maradt más hátra megcsináltam ..... és sikere volt . És hogy én is tudjak belőle enni GM lisztett használtam , és sikerült vennem GM virslit is .
Hozzávalók :
12db virsli , 1 bögre liszt / én Schär Mehl Farine univerzális GM liszt-et használtam / , 1 bögre kukoricaliszt , ízlés szerint só bors , fél teáskanál cukor , 1 cs. sütőport , 1 tojás , 1 1/2 bögre tej , olaj , hurkapálcika
Lisztet , sót , borsot , cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk . Közepébe ütjük a tojást , és lassan adagolva állandó kevergetés mellet hozzáadjuk a tejet is . Jó sűrű palacsinta tésztát kell hogy kapjunk . Amíg forrósodik az olaj a virsliket feltűzdeljük a hurkapálcikára , majd lisztbe forgatjuk , hogy ráragadjon a massza . Egy magassabb pohárba öntjük a masszánkat , belemártjuk a virslinket úgy hogy elmerüljön a masszában . Bő forró olajba rakjuk max 2-3 db , akkor a tuti ha feljönnek és maguktól forognak az olajban . Kb 3 perc alatt aranybarnára sütjük , és papírkéztörlőre szedjük . Majonézzel és kecsappal tálaltam .
Jó étvágyat
Receptért köszönet http://m.amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/corn-dog/ .
2014. március 4., kedd
2014. február 20., csütörtök
Almás csirkecomb polentával
Egyszerű kis vacsora :D
Hozzávalók :
Csirkecomb , só bor , 2dltej , 2-3 db alma
Hozzávalók polentához :
450g kukoricadara , 2l víz , 100g vaj , só , bors vegeta
Csirkecombokat befűszerezzük , belerakjuk egy tepsibe , felöntjük a tejjel . Letakarjuk alufóliával és 200fokra előmelegített sütőbe 45 percig pároljuk . Levesszük a fóliát rárakjuk a gerezdekre vágott almát és készre pirítjuk .
Amíg sülnek a combok elkészítjük a polentánkat . Vízbe beleöntjük a kukoricadarát , ízesítjük beletesszük a vajat és állandó keverés mellet készre főzzük ez kb 4-5 perc . Ha kész a kukoricakásánk egy sütőpapírral kibélelt tepsire símítjuk és hagyjuk kihűlni . Tálalás előtt felkockázzuk és serpenyőben pici olajon megpirítjuk ..... ééééésssss kéééééssszzz is :D
Jó étvágyat
Hozzávalók :
Csirkecomb , só bor , 2dltej , 2-3 db alma
Hozzávalók polentához :
450g kukoricadara , 2l víz , 100g vaj , só , bors vegeta
Csirkecombokat befűszerezzük , belerakjuk egy tepsibe , felöntjük a tejjel . Letakarjuk alufóliával és 200fokra előmelegített sütőbe 45 percig pároljuk . Levesszük a fóliát rárakjuk a gerezdekre vágott almát és készre pirítjuk .
Amíg sülnek a combok elkészítjük a polentánkat . Vízbe beleöntjük a kukoricadarát , ízesítjük beletesszük a vajat és állandó keverés mellet készre főzzük ez kb 4-5 perc . Ha kész a kukoricakásánk egy sütőpapírral kibélelt tepsire símítjuk és hagyjuk kihűlni . Tálalás előtt felkockázzuk és serpenyőben pici olajon megpirítjuk ..... ééééésssss kéééééssszzz is :D
Jó étvágyat
2014. február 18., kedd
Mozarellás quinoa
Hát ez valami fantasztikus --- finom , egézséges , gyorsan és sokféle módon elkészíthető . Egy kis utánajárás kellet , hogy be tudjam szerezni de egy bio boltban sikerült , igaz nem a legolcsóbb de néha megengedheti magának az ember ha kísérletezni akar . Egy újságban azt olvastam hogy al dente -- mint a spagettit - ropanosra kell főzni , én ezt a változatot készítettem el , nekem nagyon ízlett .
Most egypár szó a quinoa-ról /kinoá/ :
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.
Magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető.
Gyorsan megfőzhető, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetően készíthetjük köretnek, kásának, főeételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk. Csak a változatosság és az újítás kedvéért!
Hozzávalók:
2dl quinoa , 4dl víz , 2 ek olivaolaj , 100 g mozarella , só , bors vegeta
A quinoat jól megmossuk mielőtt felhasználjuk (A szaponin funkciója, hogy távol tartja a rovarokat és a madarakat a növénytől, így a növényvédelmet a quinoa maga megoldja.) . Egy lábasba tesszük az olajat és rátesszük a quinoat , kicsit pirítjuk és feöntjük a vízzel , ízesítjük és 10 percig állandó kevergetés melett al dentere főzzük . Én letakartam és a párában még egy kicsit puhult .
Belekeverjük a kockára vágott mozarellát jól elkevejük és friss zöldéggel kínáljuk .
Én biztosan elfogom készíteni desszertként is ....... Jó étvágyat
Most egypár szó a quinoa-ról /kinoá/ :
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.
Magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető.
Gyorsan megfőzhető, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetően készíthetjük köretnek, kásának, főeételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk. Csak a változatosság és az újítás kedvéért!
Hozzávalók:
2dl quinoa , 4dl víz , 2 ek olivaolaj , 100 g mozarella , só , bors vegeta
A quinoat jól megmossuk mielőtt felhasználjuk (A szaponin funkciója, hogy távol tartja a rovarokat és a madarakat a növénytől, így a növényvédelmet a quinoa maga megoldja.) . Egy lábasba tesszük az olajat és rátesszük a quinoat , kicsit pirítjuk és feöntjük a vízzel , ízesítjük és 10 percig állandó kevergetés melett al dentere főzzük . Én letakartam és a párában még egy kicsit puhult .
Belekeverjük a kockára vágott mozarellát jól elkevejük és friss zöldéggel kínáljuk .
Én biztosan elfogom készíteni desszertként is ....... Jó étvágyat
2014. február 17., hétfő
Őzgerincben sűlt csirkemell , krumplipürével
Egyszer már készítettem de nem tudom akkor miért nem tettem fel a receptet . Most nem mulasztottam el . Finom lakató és akár hidegen is fogyasztható jó kis salátával :D
Hozzávalók :
800g csibemell , 400g bacon , 200g sajt / lehet eidami , gounda vagy akár füstölt sajt is/ , 2 tojás , 4ek tejföl , 3 ek simaliszt , só , bors ízlés szerint , petrezselyemzöldje
A csibemellet felkockázzuk . A tejfölt , a tojást , a sajtot , apróra vágott petrezselyemzöldjét és a lisztet egy tálba jól kikeverjük , ízesítjük és belekeverjük a csibemellet . Őzgerincfomát kirakjuk a baconnel úgyhogy kilógjon belőle , beleöntjük a masszát és a kilógó bacondarabokkal befedjük . 200 fokra előmelegített sütőbe kb 1óra alatt készre sütjük .
Hozzávalók a krumplipüréhez :
1 kg burgonya megpucolva , meleg tejszín - tej , vaj , só ,szerecsendió ,
A burgonyát puhára főzzük , leöntjük a főzővízet --- és félretesszük későbbi felhasználásra , akár kenyérsütéshez . Visszatesszük a tűzre feöntjük a meleg tejjel és a tejszínnel , hozzáadjuk a felkockázott vajat és jól áttörjük --- ízesítjük , én még kiszokom turmixolni így még finomabb és könnyeb lessz . Tálalhatjuk .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
800g csibemell , 400g bacon , 200g sajt / lehet eidami , gounda vagy akár füstölt sajt is/ , 2 tojás , 4ek tejföl , 3 ek simaliszt , só , bors ízlés szerint , petrezselyemzöldje
A csibemellet felkockázzuk . A tejfölt , a tojást , a sajtot , apróra vágott petrezselyemzöldjét és a lisztet egy tálba jól kikeverjük , ízesítjük és belekeverjük a csibemellet . Őzgerincfomát kirakjuk a baconnel úgyhogy kilógjon belőle , beleöntjük a masszát és a kilógó bacondarabokkal befedjük . 200 fokra előmelegített sütőbe kb 1óra alatt készre sütjük .
Hozzávalók a krumplipüréhez :
1 kg burgonya megpucolva , meleg tejszín - tej , vaj , só ,szerecsendió ,
A burgonyát puhára főzzük , leöntjük a főzővízet --- és félretesszük későbbi felhasználásra , akár kenyérsütéshez . Visszatesszük a tűzre feöntjük a meleg tejjel és a tejszínnel , hozzáadjuk a felkockázott vajat és jól áttörjük --- ízesítjük , én még kiszokom turmixolni így még finomabb és könnyeb lessz . Tálalhatjuk .
Jó étvágyat
2014. február 7., péntek
Gluténmentes pizza
Ahogy ígértem néha jön gluténmentes recept is . Ma pizzát csináltam nem volt olyan mint a rendes lisztből , de én mindíg is a vékony tésztájú pizzát szerettem .
Hozzávalók :
300g Schär Mix B - kenyérliszt ,15g friss élesztő , 200ml langyos víz , 1 ek olaj , csipet só
Feltét :
sonkás szalámi , kukorica , sajt , bacon .......
Paradicsomos alap
Hozzávalók :
1 közepes fej hagyma , 2 gerezd fokhagyma , 1 evőkanál oliva olaj , 1doboz /425ml/ szeletelt vagy egész paradicsom , 1 evőkanál oregáno , só , bors , cukor ízlés szerint
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk . Üvegesre pirítjuk az oliva olajon , hozzáöntjük a a előtte kezünkkel óvatossan szétnyomkált paradicsomot . Hozzáadjuk a fűszereket , a sót , és a cukrot . 20 percig főzzük nem letakart edénybe , hogy a felesleges víz elpárologjon , és elég sűrű masszát kapjunk . Ha kihűlt akkor rákenhetjük a tésztára .
A pizzatészta hozzávalóit egy tálba kidolgozzuk szép sima tésztává . 2 részre osztjuk és kisodorjuk . Sűtőpapírral kibélelt tepsire rakjuk , betakarjuk nedves törülgető ruhával és hagyjuk 40 percig kelni . A paradicsomos alappal lekenjük és ízlés szerinti feltéteket rakunk rá . 220 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
300g Schär Mix B - kenyérliszt ,15g friss élesztő , 200ml langyos víz , 1 ek olaj , csipet só
Feltét :
sonkás szalámi , kukorica , sajt , bacon .......
Paradicsomos alap
Hozzávalók :
1 közepes fej hagyma , 2 gerezd fokhagyma , 1 evőkanál oliva olaj , 1doboz /425ml/ szeletelt vagy egész paradicsom , 1 evőkanál oregáno , só , bors , cukor ízlés szerint
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk . Üvegesre pirítjuk az oliva olajon , hozzáöntjük a a előtte kezünkkel óvatossan szétnyomkált paradicsomot . Hozzáadjuk a fűszereket , a sót , és a cukrot . 20 percig főzzük nem letakart edénybe , hogy a felesleges víz elpárologjon , és elég sűrű masszát kapjunk . Ha kihűlt akkor rákenhetjük a tésztára .
A pizzatészta hozzávalóit egy tálba kidolgozzuk szép sima tésztává . 2 részre osztjuk és kisodorjuk . Sűtőpapírral kibélelt tepsire rakjuk , betakarjuk nedves törülgető ruhával és hagyjuk 40 percig kelni . A paradicsomos alappal lekenjük és ízlés szerinti feltéteket rakunk rá . 220 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük .
Jó étvágyat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)