Ezt is bucsura csináltam , mert a fiam nem ehet diósat , így nehogymár édesség nélkül maradjon . Főleg a fiúk szeretik a krémes sütiket . Nagyon szeretik a Francia krémest de nem a hagyományos leveles tésztával , hanem sima piskóta tésztásat .
Hozzávalók a piskótához :
8 tojás , 8 ek porcukor , 8 ek liszt , 1 cs. sütőpor , 1dl víz , 1 dl olaj , csipet só
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük , ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet , az olajat és a vízet és sűrű sima masszává keverjük . Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük , és óvatossan a másik masszánkhoz keverjük . Sütőpapírral kibélelt tepsire símítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük . Rácson hagyjuk kihűlni .
Hozzávalók a krémhez :
1 l tej , 3 tasak vaníliás puding por , 150g cukor , 2 ek sima liszt ,250g vaj
A tejből kiveszünk 2dl a többit feltesszük főzni . A félretett tejben elkeverjük a pudingport , a lisztet és a cukrot . Ha már fő a tej akkor beleöntjük a pudingos masszánkat és állandó kevergetés mellet sűrű krémmé főzzük . Levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat . Jól elkeverjük , hogy ne maradjon benne vaj darab és hagyjuk teljessen kihűlni .
Tejszínhab réteghez :
3dl tejszínhab , 80g porckor
A tejszínhabot kemény habbá verjük és ízlés szerint adunk hozzá cukrot
Csokimázhoz :
150g étcsoki , 80g vaj
Vízgőz felett felolvasztjuk .
Most jön az összeállítás a piskótatésztát félbe vágjuk , az alsó részt egy tálcára tesszük megkenjük a vaníliásrémmel , erre jön a tejszínhab majd a tészta másik fele . A felső tésztát bevonjuk a csokimázzal . Legalább 1 éjszakára tegyük hűtőbe .
2013. szeptember 1., vasárnap
2013. augusztus 31., szombat
Rafaello golyók
Mikor látom , hogy fiam közelít felém a telefonjával , akkor tudom , hogy valami érdekes édességet talált a neten . Néha azért leálítom , hogy nem vagyok mester cukrász és mester szakács sem , de most csak egyszerű Rafaello golyókat mutatot , én meg rá is bólintottam gyorsan , nehogy tovább keresgéljen .
Mindjárt keresgélni kezdtem és találtam is egy érdekeset http://www.nosalty.hu/recept/tejszinhabporos-raffaello , összeírtam a hozzávalókat és meg is csináltam .
Hozzávalók kb. 45 darabhoz :
1dl víz , 250g cukor , 250g vaj , 2cs vaníliás cukor , 2 cs Dr.Oetker tejszínhabpor , 250g kókuszreszelék + a golyók beforgatásához
A vízből és a cukorból szirupot főzünk , hagyjuk kihűlni . A vajat a tejszínhabporral kikeverjük beletesszük a kókuszreszeléket , a vaníliás cukrot és hozzáöntjük a szirupot , jól kidolgozzuk és legalább fél órára fagyasztóba tesszük . Utána kis golyókat formálunk belőle és a kókuszreszelékbe forgatjuk . Kis papírkosárkákba rakjuk és tálalásig hűtőben tároljuk .
Jó étvágyat ....
Mindjárt keresgélni kezdtem és találtam is egy érdekeset http://www.nosalty.hu/recept/tejszinhabporos-raffaello , összeírtam a hozzávalókat és meg is csináltam .
Hozzávalók kb. 45 darabhoz :
1dl víz , 250g cukor , 250g vaj , 2cs vaníliás cukor , 2 cs Dr.Oetker tejszínhabpor , 250g kókuszreszelék + a golyók beforgatásához
A vízből és a cukorból szirupot főzünk , hagyjuk kihűlni . A vajat a tejszínhabporral kikeverjük beletesszük a kókuszreszeléket , a vaníliás cukrot és hozzáöntjük a szirupot , jól kidolgozzuk és legalább fél órára fagyasztóba tesszük . Utána kis golyókat formálunk belőle és a kókuszreszelékbe forgatjuk . Kis papírkosárkákba rakjuk és tálalásig hűtőben tároljuk .
Jó étvágyat ....
2013. augusztus 29., csütörtök
Egészben sült vaddisznócomb ,, legyező burgonyával "
Rakodtam a fagyasztóban és rátaláltam erre a ,, kincsre " . Nem mindenki szereti a vad húst , de mi igen . Sokféle képpen készítettem már de még egészben sosem sütöttem meg , de nagyon finom volt .
Hozzávalók :
800-1000g vaddisznócomb , 200g sárgarépa , 150 g petrezselyem gyökér , 4 nagy fej hagyma , babérlevél , borokabogyó , só , vörös bor
A húst egy mélyebb tepsibe tesszük és megsózzuk . A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk , a hagymát pedig felkarikázzuk a hús mellé rakjuk a tepsibe , mellé rakjuk a fűszereket is , felöntjük 3 dl vörös borral . Letakarjuk alufóliával és legalább 2,5- 3 órán átt 200 fokon pároljuk . Néha ránézünk , ha nagyon elfőné a levét felöntjük egy kis borral . Ha a hús megpuhult , kivesszük a tepsiből a zöldségeket átöntjük egy lábasba és felforraljuk , egy kicsit összenyomkáljuk , hogy ne legyenek nagyobb zöldség darabok a ,, mártásba " .
1 kg egyforma nagyságú burgonya
A burgonyát megpucoljuk , egészbe hagyjuk és a lehető legvékonyabb gerezdekre vágjuk . De ne vágjuk végig !!!!!!!!!! Sütőpapíral kibélelt tepsire rakjuk egymás mellé sózzuk és egy kicsit meglocsoljuk olajjal . Előmelegített sütőbe szép aranybarnára sütjük .
Tálaláskor tehetünk a mártásunkra 1 evőkanál áfonya befőttet , de el is hagyható .....
Jó étvágyat ......
Hozzávalók :
800-1000g vaddisznócomb , 200g sárgarépa , 150 g petrezselyem gyökér , 4 nagy fej hagyma , babérlevél , borokabogyó , só , vörös bor
A húst egy mélyebb tepsibe tesszük és megsózzuk . A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk , a hagymát pedig felkarikázzuk a hús mellé rakjuk a tepsibe , mellé rakjuk a fűszereket is , felöntjük 3 dl vörös borral . Letakarjuk alufóliával és legalább 2,5- 3 órán átt 200 fokon pároljuk . Néha ránézünk , ha nagyon elfőné a levét felöntjük egy kis borral . Ha a hús megpuhult , kivesszük a tepsiből a zöldségeket átöntjük egy lábasba és felforraljuk , egy kicsit összenyomkáljuk , hogy ne legyenek nagyobb zöldség darabok a ,, mártásba " .
1 kg egyforma nagyságú burgonya
A burgonyát megpucoljuk , egészbe hagyjuk és a lehető legvékonyabb gerezdekre vágjuk . De ne vágjuk végig !!!!!!!!!! Sütőpapíral kibélelt tepsire rakjuk egymás mellé sózzuk és egy kicsit meglocsoljuk olajjal . Előmelegített sütőbe szép aranybarnára sütjük .
Tálaláskor tehetünk a mártásunkra 1 evőkanál áfonya befőttet , de el is hagyható .....
Jó étvágyat ......
2013. augusztus 28., szerda
Mézes-mázas szezámmagos csirkemell
Valami érdekességet akartam csinálni , fiam mindíg azon lovagol , hogy nem igaz , hogy nem tudok csinálni valami kínai ,, kaját " . Ezt a fajta receptet többen megosztották , és nagyon érdekesnek találtam és úgy döntöttem meg is csinálom .
Hozzávalók :
500g csibemell ,
Bundához :
1 db tojás , 3ek étkezési keményítő , 6 ek sima liszt , 1 ek olaj , 1,5 kk sütőpor , csipet só , víz
Mázhoz :
200g kecsap , erős pista vagy chili , 6-7 ek méz , 3-4 ek szezámmag
A csirkemellet felkockázzuk és egy kicsit besózzuk . A bundához valókat egy tálba összekeverjük és annyi vízet öntünk hozzá , hogy jó sűrű masszát kapjunk . Beleforgatjuk a húst , és hagyjuk 1-2 órát benne álni . A mázhoz a szezámmagot lepirítjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót is , ízlés szerint adunk hozzá erős pistát vagy chilit . Jól átt forraljuk . Forró olajba kisütjük a húsokat , szép aranybarnára , majd azonnal a mázba forgatjuk . Én tojásos rizzsel tálaltam . A rizs hagyományos módon megfőzzük , a tojást rántottának megsütjük és összekeverjük a rizzsel .
Jó étvágyat ....
Hozzávalók :
500g csibemell ,
Bundához :
1 db tojás , 3ek étkezési keményítő , 6 ek sima liszt , 1 ek olaj , 1,5 kk sütőpor , csipet só , víz
Mázhoz :
200g kecsap , erős pista vagy chili , 6-7 ek méz , 3-4 ek szezámmag
A csirkemellet felkockázzuk és egy kicsit besózzuk . A bundához valókat egy tálba összekeverjük és annyi vízet öntünk hozzá , hogy jó sűrű masszát kapjunk . Beleforgatjuk a húst , és hagyjuk 1-2 órát benne álni . A mázhoz a szezámmagot lepirítjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót is , ízlés szerint adunk hozzá erős pistát vagy chilit . Jól átt forraljuk . Forró olajba kisütjük a húsokat , szép aranybarnára , majd azonnal a mázba forgatjuk . Én tojásos rizzsel tálaltam . A rizs hagyományos módon megfőzzük , a tojást rántottának megsütjük és összekeverjük a rizzsel .
Jó étvágyat ....
2013. augusztus 27., kedd
Párizsi kifli
Bucsu volt nálunk a faluban , hát csak sütök valami ,, komolyabb " sütit . Már töbször nézegettem a párizsi kifli receptjét . Év elején kaptam egy nagyon kedves ismerősömtől Benes Ildikó - tól Vasárnapi sütemények Héger Rudolftól falinaptárt és milyen recept van augusztusi hónapnál ???? Hát persze hogy a párizsi kifli , ezt jelnek tekintette és összekaptam magam és íme a végeredmény ....
Hozzávalók :
5 tojásfehérje , csipetnyi só , 400g porcukor , 250g darált dió , 3 ek. zsemlemorzsa , 2 ek sima liszt
A krémhez :
3 tojás + 2 tojássárgája , 10 ek kristálycukor , 3 ek kakaó , 375 g vaj
Csoki máz :
200g főzőcsoki , 1dl tejszín , 100g vaj
Gőz felett a tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval és kanalankánt hozzáadjuk a porcukrot . Akkor jó a habunk ha csillogós és kemény . Ekkor levesszük a gőzről és óvatossan belekeverjük a diót , a zsemlemorzsát és a sima lisztet . Csillagvégű habzsákba töltjük és kifliket nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire . 150 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük . Majd hagyjuk kihűlni .
Vízgőz felett a tojást és a tojássárgáját a 10 ek cukorral és a kakaóval kikeverjük , hogy jó sűrű legyen . Hagyjuk teljessen kihülni . Ekkor apránként hozzákeverjük a vajat . Nyomózsákba tesszük a krémet és a diós kiflik tetejére nyomjuk . Én ekkor betettem a hűtőbe 1 órára .
A csokimázhoz a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk és ebbe mártogatjuk a kihűlt krémes kifliket . Visszateszük a hűtőbe .
Jó sütögetést
Hozzávalók :
5 tojásfehérje , csipetnyi só , 400g porcukor , 250g darált dió , 3 ek. zsemlemorzsa , 2 ek sima liszt
A krémhez :
3 tojás + 2 tojássárgája , 10 ek kristálycukor , 3 ek kakaó , 375 g vaj
Csoki máz :
200g főzőcsoki , 1dl tejszín , 100g vaj
Gőz felett a tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval és kanalankánt hozzáadjuk a porcukrot . Akkor jó a habunk ha csillogós és kemény . Ekkor levesszük a gőzről és óvatossan belekeverjük a diót , a zsemlemorzsát és a sima lisztet . Csillagvégű habzsákba töltjük és kifliket nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire . 150 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük . Majd hagyjuk kihűlni .
Vízgőz felett a tojást és a tojássárgáját a 10 ek cukorral és a kakaóval kikeverjük , hogy jó sűrű legyen . Hagyjuk teljessen kihülni . Ekkor apránként hozzákeverjük a vajat . Nyomózsákba tesszük a krémet és a diós kiflik tetejére nyomjuk . Én ekkor betettem a hűtőbe 1 órára .
A csokimázhoz a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk és ebbe mártogatjuk a kihűlt krémes kifliket . Visszateszük a hűtőbe .
Jó sütögetést
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)