Egyszerű hűsítő finom kis torta .
Hozzávalók :
250g háztartási keksz , 100g olvasztott vaj
400g túró, 500ml tejszín , 2 csomag vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint, őszbarack vagy befőtt , 50g főzőcsoki , 20g zselatin 2 dl forró víz
A kekszet ledaráljuk ősszekeverjük az olvasztott vajjal , sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkáljuk . Amíg készül a krém addig hűtőbe tesszük .
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatínt elkeverjük a forró vízben és langyosra hűtjük. A túrót a cukorral jól kikeverjük , óvatossan hozzáadjuk a tejszínt a gyümölcsöt a forgácsolt csokit és a langyos zselatínt. Jól összekeverjük és ráöntjük a keksz alapra. 3-4 órára hűtőben dermesztjük.
Jó étvágyat
2016. szeptember 4., vasárnap
2016. augusztus 7., vasárnap
Avokádokrém --- GM
Csak úgy , mert szeretem
Hozzávalók:
1 érett avokadó , só , bors , 3evk.tejföl , 3 gerezd fokhagyma,
A hozzávalókat villával jól összenyomjuk összekeverjük és pirítossal tálalhatjuk is .
Jó étvágyat
Hozzávalók:
1 érett avokadó , só , bors , 3evk.tejföl , 3 gerezd fokhagyma,
A hozzávalókat villával jól összenyomjuk összekeverjük és pirítossal tálalhatjuk is .
Jó étvágyat
Morzsás ribizlis süti
Nyári kedvenc
Hozzávalók :
3 bögre liszt , 1 bögre tej, 200g hideg vaj, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 170g kristálycukor
3 bögre ribizli vagy más gyümölcs
A hozzávalókat gyors mozdulattal összegyurjuk de úgy hogy morzsás maradjon a tészta . 1 bögrényit félre teszünk a többit belesímítjuk a kivajazott kilisztezett tepsibe. Ráöntjük a gyümölcsöt és erre rászorjuk a maradék morzsánkat. 2OO fokra előmelegíttet sütőbe 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzávalók :
3 bögre liszt , 1 bögre tej, 200g hideg vaj, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 170g kristálycukor
3 bögre ribizli vagy más gyümölcs
A hozzávalókat gyors mozdulattal összegyurjuk de úgy hogy morzsás maradjon a tészta . 1 bögrényit félre teszünk a többit belesímítjuk a kivajazott kilisztezett tepsibe. Ráöntjük a gyümölcsöt és erre rászorjuk a maradék morzsánkat. 2OO fokra előmelegíttet sütőbe 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
2016. április 3., vasárnap
Krumplis gombóc --- GM
Ismét egy gluténmentes recept ,mert mindíg is imádtam a krumplisgombócot :D
Hozzávalók :
900g krumpli , 200-200g Schar /Mehl Farine/ gm liszt , 1 tojás , só
Krumplit sós vízbe puhára főzzük , még melegen krumplinyomón áttörtjük . Ha kihűlt a tojással és annyi lissztel amennyit felvesz jól kidolgozzuk . Gombócot formálunk belőle és lobogó vízbe kifőzzük . Ha feljönnek a víz tetejére még kb.: 5-7 percig főzzük . Egy kis olajat öntöttem rá , hogy ne ragadjanak össze .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
900g krumpli , 200-200g Schar /Mehl Farine/ gm liszt , 1 tojás , só
Krumplit sós vízbe puhára főzzük , még melegen krumplinyomón áttörtjük . Ha kihűlt a tojással és annyi lissztel amennyit felvesz jól kidolgozzuk . Gombócot formálunk belőle és lobogó vízbe kifőzzük . Ha feljönnek a víz tetejére még kb.: 5-7 percig főzzük . Egy kis olajat öntöttem rá , hogy ne ragadjanak össze .
Jó étvágyat
2016. január 8., péntek
Gesztenyés torta ,,csillogós csokival"/// Tükörglazúrral
Nagyon egyszerű , gyors és a mi a lényeg finom ...... én az alaprecepten egy kicsit változtattam .
Hozzávalók a gesztenyetortához 24 cm tortaformához:
200g háztartási keksz ,100g olvasztott vaj , 20g kakaopor , 500g gesztenyemassza , 300g mascarpone , 2,5dl tejszín , 1 zacskó habfixaló
A háztartási kekszet a ledaráljuk , hozzákeverjük a kakaót és az olvasztott vajat . Ezt a masszát formába nyomkáljuk és beteszük addig a hűtőbe míg elkészítjük a krémet .
A gesztenyét a mascarpóneval jól kikeverjük . A tejszínt kemény habbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a gesztenyés krémhez , ízlés szerint lehet bele tenni még egy kis porcukrot is .
A masszát rásímítjuk a kekszes alaponkra és beteszük a hűtőbe .
Hozzávalók a csokiglazúrhoz :
115 ml víz , 145 g porcukor , 48 g kakaópor , 95 ml tejszín , 7 g zselatin (30 ml vízben)
A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú tűzön gyöngyöztetjük. A tűzről levéve kicsit pihentetjük, hogy hűljön (kb. 10 perc). Ezután beleöntjük a zselatint, elkeverjük. Leszűrjük és félretesszük, időnként átkeverjük, hogy ne képződjön hártya a tetején. Mikor langyos ráöntjük a tortánkra .
Jól kihűltve tálaljuk
Alapötlet a tortára : http://konyhalal.cafeblog.hu/2013/08/28/mascarpones-gesztenyetorta-sutes-nelkul/
a csillogos csokira : http://citromhab.blogspot.sk/2014/02/gesztenyekocka-tukorglazurral.html
Hozzávalók a gesztenyetortához 24 cm tortaformához:
200g háztartási keksz ,100g olvasztott vaj , 20g kakaopor , 500g gesztenyemassza , 300g mascarpone , 2,5dl tejszín , 1 zacskó habfixaló
A háztartási kekszet a ledaráljuk , hozzákeverjük a kakaót és az olvasztott vajat . Ezt a masszát formába nyomkáljuk és beteszük addig a hűtőbe míg elkészítjük a krémet .
A gesztenyét a mascarpóneval jól kikeverjük . A tejszínt kemény habbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a gesztenyés krémhez , ízlés szerint lehet bele tenni még egy kis porcukrot is .
A masszát rásímítjuk a kekszes alaponkra és beteszük a hűtőbe .
Hozzávalók a csokiglazúrhoz :
115 ml víz , 145 g porcukor , 48 g kakaópor , 95 ml tejszín , 7 g zselatin (30 ml vízben)
A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú tűzön gyöngyöztetjük. A tűzről levéve kicsit pihentetjük, hogy hűljön (kb. 10 perc). Ezután beleöntjük a zselatint, elkeverjük. Leszűrjük és félretesszük, időnként átkeverjük, hogy ne képződjön hártya a tetején. Mikor langyos ráöntjük a tortánkra .
Jól kihűltve tálaljuk
Alapötlet a tortára : http://konyhalal.cafeblog.hu/2013/08/28/mascarpones-gesztenyetorta-sutes-nelkul/
a csillogos csokira : http://citromhab.blogspot.sk/2014/02/gesztenyekocka-tukorglazurral.html
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)