Nyári kedvenc
Hozzávalók :
3 bögre liszt , 1 bögre tej, 200g hideg vaj, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 170g kristálycukor
3 bögre ribizli vagy más gyümölcs
A hozzávalókat gyors mozdulattal összegyurjuk de úgy hogy morzsás maradjon a tészta . 1 bögrényit félre teszünk a többit belesímítjuk a kivajazott kilisztezett tepsibe. Ráöntjük a gyümölcsöt és erre rászorjuk a maradék morzsánkat. 2OO fokra előmelegíttet sütőbe 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
2016. augusztus 7., vasárnap
2016. április 3., vasárnap
Krumplis gombóc --- GM
Ismét egy gluténmentes recept ,mert mindíg is imádtam a krumplisgombócot :D
Hozzávalók :
900g krumpli , 200-200g Schar /Mehl Farine/ gm liszt , 1 tojás , só
Krumplit sós vízbe puhára főzzük , még melegen krumplinyomón áttörtjük . Ha kihűlt a tojással és annyi lissztel amennyit felvesz jól kidolgozzuk . Gombócot formálunk belőle és lobogó vízbe kifőzzük . Ha feljönnek a víz tetejére még kb.: 5-7 percig főzzük . Egy kis olajat öntöttem rá , hogy ne ragadjanak össze .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
900g krumpli , 200-200g Schar /Mehl Farine/ gm liszt , 1 tojás , só
Krumplit sós vízbe puhára főzzük , még melegen krumplinyomón áttörtjük . Ha kihűlt a tojással és annyi lissztel amennyit felvesz jól kidolgozzuk . Gombócot formálunk belőle és lobogó vízbe kifőzzük . Ha feljönnek a víz tetejére még kb.: 5-7 percig főzzük . Egy kis olajat öntöttem rá , hogy ne ragadjanak össze .
Jó étvágyat
2016. január 8., péntek
Gesztenyés torta ,,csillogós csokival"/// Tükörglazúrral
Nagyon egyszerű , gyors és a mi a lényeg finom ...... én az alaprecepten egy kicsit változtattam .
Hozzávalók a gesztenyetortához 24 cm tortaformához:
200g háztartási keksz ,100g olvasztott vaj , 20g kakaopor , 500g gesztenyemassza , 300g mascarpone , 2,5dl tejszín , 1 zacskó habfixaló
A háztartási kekszet a ledaráljuk , hozzákeverjük a kakaót és az olvasztott vajat . Ezt a masszát formába nyomkáljuk és beteszük addig a hűtőbe míg elkészítjük a krémet .
A gesztenyét a mascarpóneval jól kikeverjük . A tejszínt kemény habbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a gesztenyés krémhez , ízlés szerint lehet bele tenni még egy kis porcukrot is .
A masszát rásímítjuk a kekszes alaponkra és beteszük a hűtőbe .
Hozzávalók a csokiglazúrhoz :
115 ml víz , 145 g porcukor , 48 g kakaópor , 95 ml tejszín , 7 g zselatin (30 ml vízben)
A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú tűzön gyöngyöztetjük. A tűzről levéve kicsit pihentetjük, hogy hűljön (kb. 10 perc). Ezután beleöntjük a zselatint, elkeverjük. Leszűrjük és félretesszük, időnként átkeverjük, hogy ne képződjön hártya a tetején. Mikor langyos ráöntjük a tortánkra .
Jól kihűltve tálaljuk
Alapötlet a tortára : http://konyhalal.cafeblog.hu/2013/08/28/mascarpones-gesztenyetorta-sutes-nelkul/
a csillogos csokira : http://citromhab.blogspot.sk/2014/02/gesztenyekocka-tukorglazurral.html
Hozzávalók a gesztenyetortához 24 cm tortaformához:
200g háztartási keksz ,100g olvasztott vaj , 20g kakaopor , 500g gesztenyemassza , 300g mascarpone , 2,5dl tejszín , 1 zacskó habfixaló
A háztartási kekszet a ledaráljuk , hozzákeverjük a kakaót és az olvasztott vajat . Ezt a masszát formába nyomkáljuk és beteszük addig a hűtőbe míg elkészítjük a krémet .
A gesztenyét a mascarpóneval jól kikeverjük . A tejszínt kemény habbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a gesztenyés krémhez , ízlés szerint lehet bele tenni még egy kis porcukrot is .
A masszát rásímítjuk a kekszes alaponkra és beteszük a hűtőbe .
Hozzávalók a csokiglazúrhoz :
115 ml víz , 145 g porcukor , 48 g kakaópor , 95 ml tejszín , 7 g zselatin (30 ml vízben)
A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú tűzön gyöngyöztetjük. A tűzről levéve kicsit pihentetjük, hogy hűljön (kb. 10 perc). Ezután beleöntjük a zselatint, elkeverjük. Leszűrjük és félretesszük, időnként átkeverjük, hogy ne képződjön hártya a tetején. Mikor langyos ráöntjük a tortánkra .
Jól kihűltve tálaljuk
Alapötlet a tortára : http://konyhalal.cafeblog.hu/2013/08/28/mascarpones-gesztenyetorta-sutes-nelkul/
a csillogos csokira : http://citromhab.blogspot.sk/2014/02/gesztenyekocka-tukorglazurral.html
2015. október 11., vasárnap
Néger kocka
Igazi vasárnapi süti :D
Hozzávalók :
Tészta :
4 tojás sárgája,20 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 3 dkg kakaópor, 25 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor.
Krém :
7 tojás fehérje, 30 dkg porcukor
Csoki máz :
20 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 5 evőkanál tej, 5 dkg margarin.
Először elkészítjük a tésztát : a hozzávalókat összekeverjük,sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180 °c -ra előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet : tojásfehérjéket a porcukorral, gőz felett kemény habbá verjük, (türelem (akkor jó, ha a habverő elkezd megállni benne) és a kihűlt tésztára kenjük.
A csoki máz: A porcukrot elkeverjük a kakaóporral és a tejjel, majd takarék lángon lassan felolvasztjuk sűrűn folyóssá, ha felolvadt levesszük a tűzről,és hozzákeverjük az 5 dkg margarint. Hagyjuk langyosra hűlni, és a hab tetejére simítjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük 1 órára és már szeletelhetjük is.
Szeletelés: forró vízbe mártogatott késsel .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
Tészta :
4 tojás sárgája,20 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 3 dkg kakaópor, 25 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor.
Krém :
7 tojás fehérje, 30 dkg porcukor
Csoki máz :
20 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 5 evőkanál tej, 5 dkg margarin.
Először elkészítjük a tésztát : a hozzávalókat összekeverjük,sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180 °c -ra előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet : tojásfehérjéket a porcukorral, gőz felett kemény habbá verjük, (türelem (akkor jó, ha a habverő elkezd megállni benne) és a kihűlt tésztára kenjük.
A csoki máz: A porcukrot elkeverjük a kakaóporral és a tejjel, majd takarék lángon lassan felolvasztjuk sűrűn folyóssá, ha felolvadt levesszük a tűzről,és hozzákeverjük az 5 dkg margarint. Hagyjuk langyosra hűlni, és a hab tetejére simítjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük 1 órára és már szeletelhetjük is.
Szeletelés: forró vízbe mártogatott késsel .
Jó étvágyat
2015. szeptember 6., vasárnap
Padlizsán krém
Kolléganőmtől kaptam a padlizsánt , így az alapanyag adott volt . Nagyon egyszerű elkészíteni .
Hozzávalók :
padlizsán , fokhagyma , 2-3 ek.tejföl, só , bors
A padlizsán megmossuk , felkarikázzuk . Megsózzuk elősször az egyik felét , majd a másikat is . A levet felitatjuk papírtörlővel és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük . Előmelegített sütőbe puhára sütjük . Ha langyosra hűlt akkor lemixeljük , hozzákeverjük a tejfölt és az összezuzutt fokhagymát . Ha kell még megsózzuk . Pírítósal kínáljuk .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
padlizsán , fokhagyma , 2-3 ek.tejföl, só , bors
A padlizsán megmossuk , felkarikázzuk . Megsózzuk elősször az egyik felét , majd a másikat is . A levet felitatjuk papírtörlővel és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük . Előmelegített sütőbe puhára sütjük . Ha langyosra hűlt akkor lemixeljük , hozzákeverjük a tejfölt és az összezuzutt fokhagymát . Ha kell még megsózzuk . Pírítósal kínáljuk .
Jó étvágyat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)