Igazi vasárnapi süti :D
Hozzávalók :
Tészta :
4 tojás sárgája,20 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 3 dkg kakaópor, 25 dkg
liszt, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor.
Krém :
7 tojás fehérje, 30 dkg porcukor
Csoki máz :
20 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 5
evőkanál tej, 5 dkg margarin.
Először elkészítjük a tésztát : a hozzávalókat összekeverjük,sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180 °c -ra előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet : tojásfehérjéket
a porcukorral, gőz felett kemény habbá verjük, (türelem (akkor jó, ha a habverő
elkezd megállni benne) és a kihűlt tésztára kenjük.
A csoki máz: A porcukrot elkeverjük a kakaóporral és a tejjel,
majd takarék lángon lassan felolvasztjuk sűrűn folyóssá, ha felolvadt levesszük
a tűzről,és hozzákeverjük az 5 dkg margarint. Hagyjuk langyosra hűlni, és
a hab tetejére simítjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük 1 órára és már
szeletelhetjük is.
Szeletelés: forró vízbe mártogatott késsel .
Jó étvágyat
2015. október 11., vasárnap
2015. szeptember 6., vasárnap
Padlizsán krém
Kolléganőmtől kaptam a padlizsánt , így az alapanyag adott volt . Nagyon egyszerű elkészíteni .
Hozzávalók :
padlizsán , fokhagyma , 2-3 ek.tejföl, só , bors
A padlizsán megmossuk , felkarikázzuk . Megsózzuk elősször az egyik felét , majd a másikat is . A levet felitatjuk papírtörlővel és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük . Előmelegített sütőbe puhára sütjük . Ha langyosra hűlt akkor lemixeljük , hozzákeverjük a tejfölt és az összezuzutt fokhagymát . Ha kell még megsózzuk . Pírítósal kínáljuk .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
padlizsán , fokhagyma , 2-3 ek.tejföl, só , bors
A padlizsán megmossuk , felkarikázzuk . Megsózzuk elősször az egyik felét , majd a másikat is . A levet felitatjuk papírtörlővel és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük . Előmelegített sütőbe puhára sütjük . Ha langyosra hűlt akkor lemixeljük , hozzákeverjük a tejfölt és az összezuzutt fokhagymát . Ha kell még megsózzuk . Pírítósal kínáljuk .
Jó étvágyat
2015. május 9., szombat
Tojásos nokedli / Paleo
Imádom ..... ennyi ...
Hozzávalók :
Nokedli keverék / amit a Komárno-i Natura Bio Centrumba vettem https://www.facebook.com/naturabiocentrum?fref=ts / , 4 tojás , szalonna , hagyma
A nokedlit a zacskón leírtak alapján elkészítettem . Szalonnát megsütöttem , hagymát üvegesre pirítottam , erre tettem a kifőtt nokedlit . Egy kicsit így is pirítottam , ráöntöttem a felvert tojást és készre pirítottam. Salátával tálaltam .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
Nokedli keverék / amit a Komárno-i Natura Bio Centrumba vettem https://www.facebook.com/naturabiocentrum?fref=ts / , 4 tojás , szalonna , hagyma
A nokedlit a zacskón leírtak alapján elkészítettem . Szalonnát megsütöttem , hagymát üvegesre pirítottam , erre tettem a kifőtt nokedlit . Egy kicsit így is pirítottam , ráöntöttem a felvert tojást és készre pirítottam. Salátával tálaltam .
Jó étvágyat
2015. március 29., vasárnap
Gesztenyés szelet
Igazi vasárnapi süti .
Hozzávalók :
6 tojásos piskóta
500 g mascarpone , 500g gesztenyepüré , rum és cukor ízlés szerint
500ml tejszín , porcukor ízlés szerint
Csoki
Mascarponet a gesztenyepürével a porcukorral és a rummal jól kikeverjük és rákenjük a kihűlt piskótára . A tejszínhabot kemény habbá verjük és rákenjük a gesztenyés masszára . Ráreszeljük a csokit és már lehet is enni .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
6 tojásos piskóta
500 g mascarpone , 500g gesztenyepüré , rum és cukor ízlés szerint
500ml tejszín , porcukor ízlés szerint
Csoki
Mascarponet a gesztenyepürével a porcukorral és a rummal jól kikeverjük és rákenjük a kihűlt piskótára . A tejszínhabot kemény habbá verjük és rákenjük a gesztenyés masszára . Ráreszeljük a csokit és már lehet is enni .
Jó étvágyat
Gyors vacsora
Maradt előző napról üzleti bagett , mivel másnap nem olyan finom , így gondoltam felhasználom . A neten már többször láttam kenyérből ilyen melegszendvicset , így gondoltam megcsinálom bagettből .
Hozzávalók :
Bagett , szalámi-pikáns-sonkás , keménysajt , vaj
A bagetteket bevagdossuk , belerakjuk a salámit a sajttal és megöntözzük olvasztott vajjal .
Betesszük a 250 fokra előmelegített sütőbe és pirosra , ropogósra sütjük .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
Bagett , szalámi-pikáns-sonkás , keménysajt , vaj
A bagetteket bevagdossuk , belerakjuk a salámit a sajttal és megöntözzük olvasztott vajjal .
Betesszük a 250 fokra előmelegített sütőbe és pirosra , ropogósra sütjük .
Jó étvágyat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)