Keringet egy video a neten ami már az első megnézésre nagyon bejött . Hát neki áltam és ez lett a vége....
Hozzávalók :
500g darált hús , 1 csomag bacon , ízlés szerint : só , bors , hagyma , fokhagyma , sajt eidami vagy akár füstölt eidami , BBQ szósz
A Bacont én fóliára raktam rá
Utána az ízesített darált húst ráigazgattam , hogy mindenhol legyen a Baconon . A sajtot rátettem a húsra , mivel tepsibe sütöttem így úgy igazitottam , hogy a végeken ne folyon ki a sajt .
A fólia segítségével feltekerjük a Bacont és tepsire rakjuk vagy akár grillen is megsüthetjük .
Sütés közben kenegessük BBQ szósszal. Sütés után forgassuk csipszbe . Én sült burgonyával tálaltam .
Jó étvágyat
íme a video : https://www.facebook.com/video.php?v=911282355570342&set=vb.474026105962638&type=2&theater
2015. február 22., vasárnap
Nutellás brownie
Betegen , fekve nehéz valami gyors sütit összedobni a fiuknak . Hát ez nagyon egyszerű és gyors süti :D
Hozzávalók :
500g nutella , 5 tojás
A tojást jó krémesre keverem , a nutellát egy kicsit megolvasztom de ne legyen meleg .Óvatosan belekeverjük a nutellát a tojáskrémbe . Sütőpapírral kibélelt tesibe vagy akár tortaformába is önthetjük . 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 pers alatt készre sütjük .Fagyival vagy csak simán porcukorral kínáljuk .
Hozzávalók :
500g nutella , 5 tojás
A tojást jó krémesre keverem , a nutellát egy kicsit megolvasztom de ne legyen meleg .Óvatosan belekeverjük a nutellát a tojáskrémbe . Sütőpapírral kibélelt tesibe vagy akár tortaformába is önthetjük . 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 pers alatt készre sütjük .Fagyival vagy csak simán porcukorral kínáljuk .
2015. január 11., vasárnap
Kukoricaleves
Valami gyors levest akartam nagyon szeretem a kukoricát , volt ithon így gondoltam megfőzöm .... hát ezek után biztos gyakraban fogok kukoricalevest főzni : D
Hozzávalók :
2 konzerv kukorica
2 dl tejszín
1 fej kisseb hagyma
3 gerezd fokhagyma
50 g vaj
burgonyakeményítő , só , chili , cukor
A hagymát apróra vágjuk vajon megpároljuk ráöntjük a kukoricát és pároljuk egy kicsit , felöntjük 1,5 l vízzel , ízesítjük sóval , cukorral , chilivel és áttört fokhagymával és 10 percig főzzük . A tejszínt kikeverjük a keményítővel és felforraljuk .
Én egy kicsit ,,feldobtam´´ füstölt sajtot reszeltem a tányérba és erre tettem a forró levest .

Jó étvágyat
2015. január 10., szombat
Zürichi kenyér Római tálban sütve
Már többször olvastam , hogy ha valamit római tálban készítünk sokkal finomabb , hát tapasztalatból mondom , hogy ez igaz . Rendszeresen sütök kenyeret és a fiúknak a Zürichi kenyér jött be . A blogomon már fent van az alaprecept amit kipróbáltam , de akkor jénai tálban sütöttem .
Hozzávalók a kovászhoz :
3OO g sima liszt
8 g élesztő
200 g lanygyos víz
Hozzávalókat jól összedolgozzuk és letakarva legalább 10-12 órát hagyjuk dolgozni .
Tészta :
450 g sima liszt
12 g élesztő
30 g vaj
15 g só
250 g víz
A tészta hozzávalóit beleteszük a kovászos tálba és jól kidolgozzuk . Hagyjuk a duplájára kelni , addig a Római tálat is beáztatjuk . A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk , kézzel ellapogatjuk , mindkét oldalról behajtogatjuk , majd feltekerjük . Papírral kibélelt tálba tesszük és 2 , 3 helyen bevágjuk . Hideg sütőbe tesszük amit bekapcsolunk 230 fokra és elkezdjük sütni , kb 30-35 percig sütjük , ezután levesszük a tál tetejét és készre sütjük kb 30 perc alatt . Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni .
Jó étvágyat
Hozzávalók a kovászhoz :
3OO g sima liszt
8 g élesztő
200 g lanygyos víz
Hozzávalókat jól összedolgozzuk és letakarva legalább 10-12 órát hagyjuk dolgozni .
Tészta :
450 g sima liszt
12 g élesztő
30 g vaj
15 g só
250 g víz
A tészta hozzávalóit beleteszük a kovászos tálba és jól kidolgozzuk . Hagyjuk a duplájára kelni , addig a Római tálat is beáztatjuk . A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk , kézzel ellapogatjuk , mindkét oldalról behajtogatjuk , majd feltekerjük . Papírral kibélelt tálba tesszük és 2 , 3 helyen bevágjuk . Hideg sütőbe tesszük amit bekapcsolunk 230 fokra és elkezdjük sütni , kb 30-35 percig sütjük , ezután levesszük a tál tetejét és készre sütjük kb 30 perc alatt . Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni .
Jó étvágyat
2014. november 1., szombat
Csipős csirkeszárny polentával --- GM
Szeretjük a csirkeszárnyakat , én szeretem a polentát is így eggyik kedvencem lett ez a recept :D
Hozzávalók:
csirkeszárny , chili mártás , méz , só
Hozzávalók a polentához :
kukoricadara , só , víz
A mártáshoz valókat jól összekeverjük beleforgatjuk a szárnyakat és olajjal kikent tepsibe készre sütjük .
A polentát hagyományos módon elkészítjük egy tepsibe símítjuk és hagyjuk kihűlni .
Tálalás :
A polentát szeletekre vágjuk és egy serpenyőn megpirítjuk . A chilis szaftból teszünk a megpirult polentára , mellé sült szárnyat teszünk , és feldobjuk még egy kis fokhagymás tejföllel ...... ENNYI !!!!!!
Jó étvágyat
Hozzávalók:
csirkeszárny , chili mártás , méz , só
Hozzávalók a polentához :
kukoricadara , só , víz
A mártáshoz valókat jól összekeverjük beleforgatjuk a szárnyakat és olajjal kikent tepsibe készre sütjük .
A polentát hagyományos módon elkészítjük egy tepsibe símítjuk és hagyjuk kihűlni .
Tálalás :
A polentát szeletekre vágjuk és egy serpenyőn megpirítjuk . A chilis szaftból teszünk a megpirult polentára , mellé sült szárnyat teszünk , és feldobjuk még egy kis fokhagymás tejföllel ...... ENNYI !!!!!!
Jó étvágyat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)