2014. november 1., szombat

Csipős csirkeszárny polentával --- GM

Szeretjük a csirkeszárnyakat , én szeretem a polentát is így eggyik kedvencem lett ez a recept :D


Hozzávalók:

csirkeszárny , chili mártás , méz , só

Hozzávalók a polentához :

kukoricadara , só , víz

A mártáshoz valókat jól összekeverjük beleforgatjuk a szárnyakat és olajjal kikent tepsibe készre sütjük .
A polentát hagyományos módon elkészítjük egy tepsibe símítjuk és hagyjuk kihűlni .
Tálalás :
A polentát szeletekre vágjuk és egy serpenyőn megpirítjuk . A chilis szaftból teszünk a megpirult polentára , mellé sült szárnyat teszünk , és feldobjuk még egy kis fokhagymás tejföllel ...... ENNYI !!!!!!


                                                   Jó étvágyat

2014. szeptember 15., hétfő

Palacsinta --- GM


Azért , mert az ember glutén érzékeny nem kell lemondani minden jóról ......
                             PL . A PALACSINTÁRÓL!!!!!
Receptet a liszteszacskó hátulján találtam , és LÁM elsőre sikerült , szerintem aki tud gabona lisztből csinálni palacsintát annak nem nehéz ......

Hozzávalók :
110g GM liszt , 2 db tojás , 250 ml tej / de lehet , hogy a vége felé egy kicsit fel kell majd hígítani / , csipet só , kk cukor , kevés fahéj , 2ek olaj
+ olaj a sütéshez

A hozzávalókat kézi mixerrel jó simára kikeverjük , ha kell még tejet öntünk bele . Olajjal kikent forró palacsintasütőbe aranybarnára sütjük . Ízlés szerint túróval , kakaóval , nutellával , áfonyalekváral vagy csak sima fahéjas porcukorral töltjük meg a palacsintáinkat .

                                  Jó étvágyat



























































































2014. július 13., vasárnap

Juhtúrós nokedli --- Bryndzové halušky --- GM

Mindíg is imádtam a juhtúrót akár nokedlire tettem , de csak sima vajas kenyérrel is szeretem .

Hozzávalók :

300 g Schär Mehl Farine univerzális GM liszt , 2 közepes nagyságú nyers burgonya , 2 tojás , só  , víz , 300 g juhtúró , szalona

A lisztbe belereszeljük a burgonyát , beleütjük a két tojást , sózzuk és annyi vízet adunk hozzá , hogy jó sűrű nokedli tésztát kapjunk . Hagyományos módon lobogó vízbe szagatjuk .Ha feljön a víz felszínére , 3-5 percig főzzük , Majd leszűrjük és hideg vízzel áttöblítjük . A szalonát megpirítjuk . Egy edénybe tesszük a leöblített nokedlit és elkeverjük a juhtúróval , ezután belekeverjük a szalonnát és egy kis szalonazsírral ízesítjük .
Tálaláskor tehetünk rá tejfölt is .
                                            Jó étvágyat




2014. május 11., vasárnap

Hatlapos süti

Finoooommmmmmm ......

Hozzávalók a tésztához :

600g liszt , 250g vaj , 100g porcukor , 1 tojás , 2 sütőpor , kevés tej

Hozzávalók a krémhez :

fél liter tej , 10g kakaó , 1 tojássárgája , 40g liszt , 200g cukor , 50g vaj

A tészta hozzávalói jól összegyúrjuk és 6 felé osztjuk , kinyújtjuk és tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük .
A tejből , kakaóból , tojássárgájából , lisztből és a cukorból krémet főzünk , belekeverjük a vajat és még melegen megkenjük a lapokat .

                            Jó étvágyat





2014. április 27., vasárnap

Muffin

A legegyszerűbb és leggyorsabb édesség : D

Hozzávalók :

2 bögre liszt , 1 bögre porcukor , 1 bögre tej , fél bögre olaj , 1 tojás , 1 cs. sütőpor

fahéj , csoki , áfonya , lekvár , gyümölcs .....

Egy tálba a lisztett a cukrot és a sütőport összekeverjük . Egy másik tálba a tejet , olajat és a tojás jól kikeverjük . A két masszát összekeverjük . Ízlés szerint ízesítjük . Papírkapszlival kirakott muffinsütőbe kamalazzuk és  200 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük .



                                                  Jó sütögetés :D