2013. július 24., szerda

Majdnem ,, harcsa paprikás " házi túrós csuszával

Sajnos nálunk sem kerül rendszeressen hal az asztalra , mert nem nagyon szeretjük . De volta fagyasztóban pangasius fagyasztott hal és a kisfiam túrós csuszát akart enni , ezért gondoltam , hogy csinálok hozzá egy kis hal paprikást .... el is fogyott... én csak a főzésnél kóstoltam meg :(... de nem baj a lényeg hogy nekik ízlett...

A házi csusza elkészítését nem írom le itt mert már egyszer feltettem a blogra ---  http://ajakonyhaja.blogspot.sk/2013/02/retro-daras-es-turos-csuszi.html

Hozzávalók :

500g hal , 1 fej vöröshagyma , 1ek. pirospaprika , só , bors , 250ml tejföl , olaj

A hagymát apróra vágjuk , a halat felkockázzuk . Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát hozzá tesszük a halat egy kicsit lepirítjuk , rátesszük a pirosparikát és felöntjük egy kis vízzel , ízesítjük és készre főzzük benne a halat . A tejfölt 1 ek liszttel jól kikeverjük és óvatossan a még rotyogó pörkölthöz keverjük és felforraljuk .Túrós csuszával tálajuk.....
                                             Jó étvágyat .....

2013. július 23., kedd

Borsós- csirkés quiche /kiss/

Megmaradt egy kis sült  csirkemell , gondoltam csinálok belőle csirkés tésztasalátát , mikor ezt az ötletemet elmodtam a férjemnek ,hát nem volt elragadtattva az ötletemtől , így újabb után kellet néznem . Második gondolatom pite volt , de ez valahogy nem jött össze , így a neten böngészve előugrott egy quiche recept  , én csak a tésztát csináltam a recept szerint  http://m.receptvarazs.hu/receptek/recept/quiche_lorraine a többi meg csak úgy jött magától ....

Hozzávalók a tésztához :

250g liszt , 120g vaj , csapott kiskanál só , 1db tojássárgája , szárazbab a vakosütéshez

Hozzávalók a tetejére :

500g csirkemell / lehet maradék grilcsirkemell/ , 200g cukorborsó , 1 nagyobb fej vöröshagyma , 250g tejföl , 250 ml tejszín , 2 tojás , 1 ek keményítő  , bacon , kari , só

A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük .
A sütőforma alját kivajazzuk . A sütőt 180 fokra előmelegítjük . A tésztát vékonyra nyújtjuk és kibéleljük vele a formánkat úgy hogy 5 cm pereme-széle  legyen . A tésztát villával megszurkáljuk , sütőpapírral letakarjuk , szárazbabot szórunk rá és12 percig elősütjük A szárazbabot és a papírt eltávolítjuk és még 40-45 percig sütjük . Kiveszzük a sütőből és egy kicsit hagyjuk kihűlni .
Addig amíg sül a tészta megcsináljuk a tölteléket , ha nincs maradék sült csirkemellünk , akkor a nyerset felkozkázzuk , és kevés olajon sóval és borssal készre pirítjuk . A tejfölt , a tejszínt és a tojás egy tálban jól kikeverjük beleöntjük a borsót is .  A tésztára rárakjuk a csibemellet és a felszeletelt vöröshagymát , nyakonöntjük a tejfölös masszával és a tetejére rakjuk a bacont , 25-30 percig sütjük . Ha kisűlt 5 percig várunk vele és még melegen tálaljuk .

        Jó étvágyat

2013. július 22., hétfő

Rakott csirkemell tejszínes burgonyával

Kellemes kis ebédre vágytam , amit lehet enni csak salival is , de a fiúknak azért kiadós legyen , hogy ne keljen 1 óra múlva megint valamit készíteni ....

Hozzávalók :

Csibemell , paradicsom , hagyma , sajt , só , bors , olaj

Hozzávalók a tejszínes burgonyához:

1kg burgonya , 400ml tejszín , 4 gerezd fokhagyma , só

A csibemmellet sózzuk , borsozzuk és elősütjük , mindkét oldalát kb 2-2 percig . Belerakjuk egy tepsibe . Felkarikázzuk a paradicsomot és a hagymát , és rárakjuk a husinkra , úgy hogy 1 szelet paradicsom , 1 szelet hagyma , megint paradicsom .... Ezt betakarjuk sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben  készre sütjük .
A burgonyát megpucoljuk , és uborkaszeletelőn  leszeleteljük , a fokhagymát átnyomjuk a fokhagymanyomón , összekeverjük a tejszínt , a fokhagymát , a sót egy tálban és beletesszük egy tepsibe és készre sütjük .

                                                Jó étvágyat .....

2013. július 21., vasárnap

Csevapcsicsi

A fiam egyik nagy  kedvence ....

Hozzávalók :

500g darált hús , só , bors

Tálaláshoz :

hagyma , mustár

A húst a sóval és a borssal jól ¸ összekeverjük , 5cm hengereket formálunk belőle , és olajon készre sütjük .

Tálaláskor a husi mellé teszünk 1 kanál mustárt és hagymát  , én most petrezselymes új burgonyával tálaltam  .


                                                Jó étvágyat.....

2013. július 19., péntek

Duna - hullám

Egy kedves barátnőmtől kapta ezt a könyvet . Már többször áttlapoztam  , ki is vannak nézve a receptek amelyiket biztos elkészítem , de mindíg valami közbe jött . A fiam szerdán felsóhajtott , hogy Ő bizony , hogy megenne egy szelet Duna hullámot  , és mit tesz egy IGAZI ANYA????? ---- Hát megcsinálja ....


Hozzávalók a tésztához :

1 kg meggybefőtt , 250g puha vaj , 180g cukor , csipet só , 6 tojás , 400g sima liszt , 1 cs sütőpor , 4ek. tej , 2 ek kakaó

Hozzávalók a krémhez :

2 zacskó vaníliás puding , 500ml tej , 2 cs. vaníliás cukor 5 ek kristálycukor , 200g puha vaj , 50g porcukor

Csoki a tetejére :

200g étcsoki , 25g vaj

Csepegtessük le a meggyet . A puha vajat keverjük habosra a cukorral . Szórjunk bele egy csipet sót . Adjuk hozzá eggyenként az egész tojásokat , és mindegyikkel keverjük 1/2 percig . Keverjük össze a lisztett a sütőporral , és evőkanalanként keverjük a vajas masszánkhoz . Öntsünk hozzá annyi tejet , hogy a massza lassan lecsússzon a kanálról . A massza felét simítsuk bele a sütőpapírral kibélelt tepsinkbe , a maradék masszánkhoz keverjük a kakaót . Óvatossan simítsuk rá a sárga tésztánkra . A meggyet osszuk el egyenletesen a barna tésztánkon . 200 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percig vagy tűpróbáig sütjük . Hagyjuk teljessen kihűlni . Addig a pudingot főzzük meg a zacskón leírtak szerint a vaníliás és a kristálycukorral , és hagyjuk kihűlni . Közben a puha vajat keverjük habosra a 50g porcukorral és keverjük össze a már kihűlt pudinggal . A krémet kenjük el egyenletessen a kihűlt tésztán . A csokit olvasztjuk fel vízfürdőbe a vajjal eggyüt . Kicsit hagyjuk hűlni  , majd vonjuk be vele a sütinket . Díszítésként húzzunk villával hullámvonalakat a tetejére ....
                                                     Jó étvágyat.....