Ezt a receptet a GOOD FOOD magazin áprilisi számában találtam . Mivel nagyon szeretem a kávéskrémet nem is volt kérdés , hogy meg e csináljam. A férjem első reakciója az volt , hogy ez nagyon finom.... és tényleg , a krémről ne is beszéljünk , mert egy könnyű krém , és azért nem is ÉN lennék , hogy ne tegyek bele egy kicsit ,, belőlem" , így egy kicsit változtatam rajta .
Hozzávalók 12 darabhoz :
100g puha vaj , 100g porcukor , 100g liszt , 1 kk. sütőpor , 2 tojás , 2 tk. instant kávé 100ml forró vízben feloldva és lehűtve , 25 g mogyoró durvára darálva , 6db fél dió és párszem egész mogyoró a díszítéshez
Hozzávalók a krémhez :
200g mascarpone , 2 ek porcukor , 1 ek. instant kávé , 2 evőkanál forró víz
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra . Amíg melegszik keverjük ki a vajat , cukrot , lisztet , sütőport , tojásokat az instant kávét és a darált mogyorót krémes állagúvá . Kanalazzuk bele a papírkosarakkal kibélelt muffinsütőbe és sütjük 20-25 percig vagy tűpróbáig . Amíg sülnek a muffinok keverjük ki a mascarponet a cukorral és a kihűlt instant kávéval . Ha már a muffinok teljesen kihűltek kenjük meg a krémmel és díszítjük moggyoróval és dióval . Jól hűtsük le , úgy a legfinomabb .
Jó étvágyat .....
2013. április 10., szerda
2013. április 9., kedd
Azuval töltött krumplis palacsinta
Sokat gondolkodtam megint , hogy mit főzzek vasárnapi ebédre . A fiúknak sem volt semmi jó ötletük ezért azt mondták hogy rám hagyják , hogy mit főzök . Már nagyon régen csináltam és én szeretem is , így ,,összevágtam" ...
Hozzávalók az Azuhoz :
1kg disznó-comb vagy lapocka , 1 nagy fej hagyma , olaj , 1evőkanál pirospaprika , kecsap , só , bors , víz
Amíg a húst felcsíkozzuk , addig a hagymát az olajon üvegsre pirítjuk , hozzákeverjük a felcsíkozot húst és fehéredésig pirítjuk , ekkor rátesszük a pirospaprikát megkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje , megízesítjük és pároljuk , ha közben elfő a víz , mindíg öntjük fel . Ha a hús már majdnem puha ízlés szerint teszünk bele kecsapot , ha kell még megízesítjük és készre főzzük .
Hozzávalók a Krumplis palacsintához :
1 kg megtisztított krumpli , 2 tojás , só , vegeta , 1 cs. majoranna , bors , liszt szükség szerint , olaj
A krumplit lereszeljük egy tálba , beleütjük a tojásokat ízesítjük és annyi lisztett keverünk hozzá , hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk . Serpenyőbe felhevítjük az olajat és 2-3 evőkanál masszát tegyünk a serpenyőbe símitsuk el , és sütjük barnára mindkét oldalát .
Az azuval töltjük meg a félbehajtott palacsintát és reszeljünk rá sajtott .
Jó étvágyat....
Hozzávalók az Azuhoz :
1kg disznó-comb vagy lapocka , 1 nagy fej hagyma , olaj , 1evőkanál pirospaprika , kecsap , só , bors , víz
Amíg a húst felcsíkozzuk , addig a hagymát az olajon üvegsre pirítjuk , hozzákeverjük a felcsíkozot húst és fehéredésig pirítjuk , ekkor rátesszük a pirospaprikát megkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje , megízesítjük és pároljuk , ha közben elfő a víz , mindíg öntjük fel . Ha a hús már majdnem puha ízlés szerint teszünk bele kecsapot , ha kell még megízesítjük és készre főzzük .
Hozzávalók a Krumplis palacsintához :
1 kg megtisztított krumpli , 2 tojás , só , vegeta , 1 cs. majoranna , bors , liszt szükség szerint , olaj
A krumplit lereszeljük egy tálba , beleütjük a tojásokat ízesítjük és annyi lisztett keverünk hozzá , hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk . Serpenyőbe felhevítjük az olajat és 2-3 evőkanál masszát tegyünk a serpenyőbe símitsuk el , és sütjük barnára mindkét oldalát .
Az azuval töltjük meg a félbehajtott palacsintát és reszeljünk rá sajtott .
Jó étvágyat....
2013. április 7., vasárnap
Madártej
A férjem nagyon szereti !!!!!!! A gyermekem megeszi !!!!! De én nem szeretem -- ez a szitu!!! De azért gond nélkül megcsinálom , mivel tudom , hogy úgyis elfogy .
Hozzávalók :
2l tej , 5 tojás , csipet só , 2 cs. vaníliás puding , 5-6 ek. cukor , mazsola -ízlés szerint
1és fél liter tejet felforraljuk , addig a tojásfehérjét 2 kanál porcukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük . Mikor a tej már forr , akkor teáskanállal segítségével beletesszük a galuskákat de csak 4-5 darabot , mert a galuskák úgyis megnőnek . Kb fél percig főzzük az egyik felén és 2 kanál segítségével óvatosan megfordítjuk és a másik felét is fél percig főzzük , szűrőkanálall kiszedjük egy tálba . Ezt addig csináljuk míg a a tojásfehérje el nem fogy . A fennmaradt tejet a tojással és a pudingporral simára keverjük és a forró tejből beleteszünk 1 merőkanállal , hogy ha beleöntjük a forró tejbe nehogy kicsapodjon a sárgája . Állandó kevergetés mellet belekeverjük a forró tejbe és addig főzzük amíg be nem sűrűsödik . Ha már elég sűrű akkor levesszük a tűzről és óvatosan visszarakjuk bele a galuskákat . Hagyjuk kihűlni , hidegen tálaljuk . Szórhatunk rá csokireszeléket , mandulaforgácsot vagy akár karamellel is díszíthetjük .
Jó étvágyat ...
Hozzávalók :
2l tej , 5 tojás , csipet só , 2 cs. vaníliás puding , 5-6 ek. cukor , mazsola -ízlés szerint
1és fél liter tejet felforraljuk , addig a tojásfehérjét 2 kanál porcukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük . Mikor a tej már forr , akkor teáskanállal segítségével beletesszük a galuskákat de csak 4-5 darabot , mert a galuskák úgyis megnőnek . Kb fél percig főzzük az egyik felén és 2 kanál segítségével óvatosan megfordítjuk és a másik felét is fél percig főzzük , szűrőkanálall kiszedjük egy tálba . Ezt addig csináljuk míg a a tojásfehérje el nem fogy . A fennmaradt tejet a tojással és a pudingporral simára keverjük és a forró tejből beleteszünk 1 merőkanállal , hogy ha beleöntjük a forró tejbe nehogy kicsapodjon a sárgája . Állandó kevergetés mellet belekeverjük a forró tejbe és addig főzzük amíg be nem sűrűsödik . Ha már elég sűrű akkor levesszük a tűzről és óvatosan visszarakjuk bele a galuskákat . Hagyjuk kihűlni , hidegen tálaljuk . Szórhatunk rá csokireszeléket , mandulaforgácsot vagy akár karamellel is díszíthetjük .
Jó étvágyat ...
2013. április 6., szombat
Nyam- nyam főzelék kolbász csipsszel....
Mikor megjön a fiam az iskolából , első dolga , hogy felemeli az fedőket és megnézi mi van az edényben-- mi jót főzött Anya!!! . De ma mikor felemelte és meglátta , hogy főzelék és én láttam az arcát nagyon gyorsan kezdtek forogni az agytekervényeim, hogy most Én a kérdésére -- hogy milyen főzelék EZ!!!??? - mit is mondjak --hát mégsem mondhatom hogy borsó-meg répa- meg krumpli--.és mivel szerintem mi ANYÁK nagyon kreatívak tudunk lenni ha arról van szó , hogy elfogyon az étel amivel dolgoztunk , jóformán pillanatok alatt kifutott a számon--- NYAM---NYAM FŐZELÉK KOLBÁSZCSIPSSZEL --- akkor a fiam kivirult , és hát Ő ebből eszik... hát evett 2 nagy tányérral... Úgyhogy ezután mindíg más neve lessz a főzeléknek, hogy elfoggyon ...
Hozzávalók :
300g cukorborsó , 2 közepes répa , 3 nagyobb burgonya , 1 l tej , só , bors , cukor , 2ek. kukoricakeményítő ,1 ek. pirospaprika , 3ek. olaj , enyhén csípős kolbász
Répát és a burgonyát megtisztítjuk és egyforma nagyságúra vágjuk . Az olajat egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a zöldséget egy kicsit lepirítjuk , előízesítjük és annyi vízet öntünk rá , hogy ellepje és közepes lángon addig főzzük , amíg a zöldségek meg nem puhulnak . Ekkor felöntjük a tejjel és felforraljuk , mikor a tejjel is felfort akkor a vízzel elkevert keményítővel besűrítjük . Egy kicsit édessebnek kell lenni , mert a borsó igényli . Lehet csinálni rántással is .
A kolbászt vékonyra szeljük , bő olajban kisütjük , és ezzel tálaljuk a főzeléket .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
300g cukorborsó , 2 közepes répa , 3 nagyobb burgonya , 1 l tej , só , bors , cukor , 2ek. kukoricakeményítő ,1 ek. pirospaprika , 3ek. olaj , enyhén csípős kolbász
Répát és a burgonyát megtisztítjuk és egyforma nagyságúra vágjuk . Az olajat egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a zöldséget egy kicsit lepirítjuk , előízesítjük és annyi vízet öntünk rá , hogy ellepje és közepes lángon addig főzzük , amíg a zöldségek meg nem puhulnak . Ekkor felöntjük a tejjel és felforraljuk , mikor a tejjel is felfort akkor a vízzel elkevert keményítővel besűrítjük . Egy kicsit édessebnek kell lenni , mert a borsó igényli . Lehet csinálni rántással is .
A kolbászt vékonyra szeljük , bő olajban kisütjük , és ezzel tálaljuk a főzeléket .
Jó étvágyat
Túros-lekváros csiga Limarától
Szeretem Limara receptjeit , és mikor tegnap feltette ezt a receptett http://limarapeksege.blogspot.hu/2013/04/turos-lekvaros-csiga.html, nem gondolkodtam rajta sokáig , hogy megcsináljam . Gondoltam ha szombaton megcsinálom meg van a vasárnapi reggelink , háááttt... remélem marad belőle..... Egy nagyon kedves barátnőmtől , még a nyáron kaptam narancsos - füge lekvárt és vártam a megfelelő pillanatra - és sütire amibe elhasználhatnám , szerintem ennél jobb helyen nem ,, végezhetet " volna :D .
Hozzávalók :
400g sima liszt , csipet só , 120g porcukor , 2 tk. sütőpor , 50g vaj , 250g túró , 1 tk. vanília eszencia , 1 tojás , 2-3 evőkanál tej
Töltelék:
Narancsos- fügelekvár , de használhatunk bármilyet , vagy akár kakaót diót , mákot.....
Minden hozzávalót beleteszünk egy tálba és kézzel jól összedolgozzuk . Letakarjuk és hagyjuk 10-15 percig pihenni . Ezután vékonyan lisztezett sodródeszkán 3mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk , megkenjük gazdagon lekvárral , feltkerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk /2 tepsi/ és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük .
Jó étvágyat.....
Hozzávalók :
400g sima liszt , csipet só , 120g porcukor , 2 tk. sütőpor , 50g vaj , 250g túró , 1 tk. vanília eszencia , 1 tojás , 2-3 evőkanál tej
Töltelék:
Narancsos- fügelekvár , de használhatunk bármilyet , vagy akár kakaót diót , mákot.....
Minden hozzávalót beleteszünk egy tálba és kézzel jól összedolgozzuk . Letakarjuk és hagyjuk 10-15 percig pihenni . Ezután vékonyan lisztezett sodródeszkán 3mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk , megkenjük gazdagon lekvárral , feltkerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk /2 tepsi/ és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük .
Jó étvágyat.....
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)