2015. március 8., vasárnap

Kávés szelet tejszínhabbal

 Jó kis vasárnapi süti , Lidl-s  újságban találtam

Hozzávalók :

Tészta :

6 tojás , 6 ek pocukor , 3 ek olaj , 6 ek rétesliszt , 1 ek kakaó , 1 cs sütőpor , 100g darált dió/mogyoró

Krém :

4 tojás , 3ek nádcukor , 50ml erős kávé forrázott kávé , 1ek kakaó , 250g szobahőmérsékletű vaj , 500ml tejszín , 2 cs vaníliás cukor

Dístítésre :

50g főzőcsoki

A tojásokat a porcukorral habosra kikeverjük , kanalankét belekeverjük az olajat . Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet , kakaót és a porcukrot . Óvatosan adagonként hozzákeverjük a lisztet a tojásos masszához . A legvégén belekeverjük a dió/mogyorót . Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt készre sütjük .

Amíg sül elkészítjük a krémet . A tojásokat a nádcukorral a kihűlt kávéval és a kakaóval jól kikeverjük . Vízgőz felett állandó kevergetés mellet  sűrű krémmé főzzük , hagyjuk kihűlni . A kihűlt krémhez  adagonként keverjük a vajat , és legalább 1 órára hűtőbe tesszük , A tejszínhabot a vaníliás cukorral is kemény habbá verjük  .

A kihűlt tésztára kenjük a kávés krémet  , erre a kemény habbá vert tejszínt . A főzőcsokiból burgonyatisztíó segítségével forgácsokat készítünk s ezzel díszítjük a sütink tetejét.
                                         Jó étvágyat ...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése